Συνέντευξη Σωκράτη Βαρδάκη στην Αντιγόνη Ανδρεάκη στο TV Creta

Για τις παθογένειες στον χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού, με αφορμή τις καταγγελίας της Σοφίας Μπεκατώρου, ξεκίνησε τη συνέντευξή του στην Αντιγόνη Ανδρεάκη το TV Creta ο Σωκράτης Βαρδάκης. Όπως τόνισε, “οι καταγγελίες της κ. Μπεκατώρου είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου και να μην εκπλαγούμε από καταγγελίες που θα ακολουθήσουν”. Υπενθύμισε, ότι η παρούσα κυβέρνηση κατάργησε το νόμο που θέσπισε η προηγούμενη, 4603/2019 με τον οποίο το 1/3 των αθλητών των επαγγελματικών αθλητικών σωματείων έπρεπε να είναι γυναίκες.

Ο Σωκράτης Βαρδάκης αναφέρθηκε επίσης εκτενώς στο θέμα των εποχικά εργαζόμενων σε σχέση με την ένταξή τους στο ταμείο ανεργίας, τις τροπολογίες που απέρριψε η κυβέρνηση, αλλά και συνολικά τη ζοφερή εικόνα της Ελληνικής Οικονομίας.

Σε ότι αφορά το μείζον θέμα των εποχικά εργαζόμενων, πολλοί από τους οποίους έμειναν εκτεθειμένοι και εκτός επιδόματος ανεργίας, ο Σωκράτης Βαρδάκης υπενθύμισε ότι μόλις πρόσφατα ο Πρωθυπουργός σε τηλεοπτική του συνέντευξη δεσμεύτηκε ότι δε θα μείνει κανένας εργαζόμενος εκτεθειμένος. Εντούτοις, τη σχετική τροπολογία για εποχικά εργαζόμενους των οποίων οι επιχειρήσεις δε θεωρούνται εποχικές και αποκλείονται από την οποιαδήποτε στήριξη, η κυβέρνησή του δεν την έκανε δεκτή δύο φορές.Σε ότι αφορά όσους εποχικούς υπαλλήλους για πρώτη φορά έκαναν αίτηση για ένταξή στο ταμείο ανεργίας, ο Σωκράτης Βαρδάκης με κοινοβουλευτική του παρέμβαση ζήτησε να ισχύσει ό,τι και και για τους υπόλοιπους εργαζόμενους, δηλαδή η ένταξή τους με 50 ένσημα κατά το 2020 και όχι 80, πράγμα ανέφικτο δεδομένων των συνθηκών.

Τέλος, περιέγραψε τις δραματικές συνθήκες της Ελληνικής Οικονομίας και τα ανεπαρκή μέτρα της κυβέρνησης προς τις επιχειρήσεις. Όπως τόνισε “το Ταμείο Ανάκαμψης θα πετύχει το στόχο του στην περίπτωση που θα γίνει και απομείωση του χρέους των χωρών της Ευρωζώνης. Το στοίχημα ωστόσο είναι που θα διοχετευτούν τα χρήματα του Ταμείου και εδώ ακριβώς χρειάζεται μία στρατηγική που δεν έχουμε δει ακόμα από την Κυβέρνηση”.

https://fb.watch/3gVq4zvfBU/

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.