Συνέντευξη στο Politica (89.8) για την κατάσταση στο Αρκαλοχώρι

Η αδιαφορία και η κωλυσιεργία της κυβέρνησης, έχει φέρει σε απελπισία τον Δήμο Μινώα Πεδιάδας και τους σεισμοπαθείς.

Για τη δύσκολη αυτή κατάσταση συζητήσαμε με τον δημοσιογράφο Νίκο Παπαδάκη στο Politica (89.8 ).

Επιτακτική είναι η ανάγκη άμεσης στελέχωσης της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών στο Αρκαλοχώρι, ώστε να διευκολυνθούν οι σεισμοπαθείς, αλλά και οι εμπλεκόμενοι φορείς.για την αποκατάσταση της περιοχής.

Τρεις μήνες μετά τον σεισμό, παρά τις εξαγγελίες, τις συνεχείς μας κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, και τα αιτήματα των σεισμοπαθών μέσω του Συλλόγου τους “H ΕΛΠΙΔΑ”, τίποτα ακόμα δεν έχει προχωρήσει.

Δεν έχει χρηματοδοτηθεί ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας

Δεν έχει εκδοθεί απόφαση απαλλαγής των σεισμόπληκτων από τον ΕΝΦΙΑ

Δεν δόθηκε η δίμηνη παράταση της πλατφόρμας της Αρωγής και δεν γνωρίζουμε αν και πότε θα ξανανοίξει

Δεν έχει δοθεί επιδότηση ενοικίου στους σεισμόπληκτους

Δεν έχει υπογραφεί η απόφαση για την παροχή επιδόματος ειδικού σκοπού για τους εργαζομένους

Καμία στήριξη δεν δόθηκε στους επιχειρηματίες, οι οποίοι έξι μήνες μετά, με τη λήξη των αναστολών πληρωμής των υποχρεώσεών τους, θα κληθούν να αντιμετωπίσουν ένα δυσθεώρητο πρόβλημα τακτοποίησης συσσωρευμένων υποχρεώσεων.

Πώς θα επιβιώσουν άραγε οι πληγέντες;

Στο Δήμο πολλοί κάτοικοι ζουν ακόμα σε αυτοκίνητα, σε σκηνές, σε ξενοδοχεία ή φιλοξενούνται. Ο σχεδιασμός είναι, πολλοί από αυτούς να μεταφερθούν σε προκατασκευασμένους οικίσκους.

Όμως, από τους 124 οικίσκους που αρχικά θα στέλνονταν από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στον Δήμο, αφαιρούνται οι 25, αριθμός ίσος με τον αριθμό οικίσκων οι οποίοι δόθηκαν εν είδει δωρεάς, προς τον Δήμο, τη στιγμή που οι ανάγκες στέγασης είναι πολλαπλάσιες.

Και πέραν όλων των παραπάνω αργούν και τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή, θέμα για το οποίο ήδη έχουμε κάνει παρέμβαση.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.