Συνέντευξη στο Ράδιο Κρήτη (101.5) για τις λαϊκές αγορές

«Θα πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να μην περάσει από τη Βουλή το νομοσχέδιο που καταργεί το θεσμό των λαϊκών αγορών μετά από 91 χρόνια», τόνισε σε συνέντευξή του ο Σωκράτης Βαρδάκης, στο Ράδιο Κρήτη (101,5) και στον Μανόλη Αργυράκη.

Η κυβέρνηση έχει βάλει στόχο τη διάλυση των λαϊκών αγορών, ανέφερε ο Σωκράτης Βαρδάκης, δίνοντας τη διαχείρισή τους σε ιδιώτες, 91 χρόνια μετά.

Δε γνωρίζουν όλοι αυτοί που αποφασίζουν σήμερα, ότι οι λαϊκές αγορές είναι το μεροκάματο του αγρότη, η πηγή ζωής που τους απέμεινε. Είναι ο μοναδικός ανταγωνιστής των αλυσίδων και των πολυεθνικών, τόσο στο θέμα της ποιότητας όσο και τιμής των προϊόντων.

Η κυβέρνηση έχει πρόθεση να δώσει τη διαχείριση των λαϊκών αγορών σε ιδιωτικές εταιρείες.

Οι όποιες αλλαγές κρίνονται αναγκαίες όμως για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών, ήδη έχουν προταθεί από τα συνδικαλιστικά τους όργανα: Ζητούν ενδυνάμωση του θεσμού με ισχυρά όργανα αποφασιστικού χαρακτήρα. Προτείνουν η διαχείριση να γίνεται από τις Περιφέρειες και όχι από τον κάθε ιδιώτη.

https://fb.watch/3IGaQyKXAE/

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.