Συνέντευξη στο Ράδιο Κρήτη για τον πρόσφατο νόμο του Υπ. Παιδείας

Μέσα από τη συχνότητα του Ράδιο Κρήτη (101.5) συζητήσαμε με τον δημοσιογράφο Μανόλη Αργυράκη, για το πρόσφατο νόμο του Υπουργείου Παιδείας, αλλά και για τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι πολίτες. Το παραδέχθηκε άλλωστε και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ότι έρχεται δύσκολος χειμώνας.

1,5 δισεκατομμύριο φόροι μένουν απλήρωτοι λόγω αδυναμίας εκπλήρωσης των υποχρεώσεων από τους πολίτες.

Την ίδια στιγμή η Κυβέρνηση βεβαιώνει την επιστρεπτέα προκαταβολή και καλούνται 600.000 επιχειρηματίες να πληρώσουν 3 δισεκατομμύρια.

Εμφανίζονται σύμφωνα με τα στοιχεία μας, πάνω από 4 εκατομμύρια συμπολίτες καταχρεωμένοι και μάλιστα οι μισοί από αυτούς κινδυνεύουν με κατασχέσεις.

Όλα αυτά είναι απόρροια του καταστρεπτικού πτωχευτικού κώδικα που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση το 2021.

Η ίδια η κυβέρνηση και οι υπουργοί της χρωστάνε πάνω από 350 εκατομμύρια σε δάνεια και γίνονται κατασχέσεις σε πολίτες για 15.000 €. Τουλάχιστον ανήθικο.

Πάνω από 10.000 διακοπές ρεύματος ημερησίως.

Συνταξιούχοι με σύνταξη κάτω από 600 €.

Πληθωρισμός πάνω από 12 %.

Και το πιο θλιβερό από όλα, η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση σε άτομα που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ένα κανονικό γεύμα ημερησίως.

Είχαμε ζητήσει από την πρώτη στιγμή να γίνει να διακομματική επιτροπή για να ελέγχει τη διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης. Η κυβέρνηση δεν το δέχτηκε ποτέ.

Η μεγαλύτερη κοροϊδία όμως συμβαίνει αυτή τη στιγμή με την ρήτρα αναπροσαρμογής και τα υπερκέρδη των εταιρειών κοινής ωφέλειας.

Οι πολίτες καταναλώνουν το ¼ του μισθού τους σε φόρους και ειδικά στον Ε.Φ.Κ. των καυσίμων, καθιστώντας τα περιθώρια στο να ζήσει κάποιος ασφυκτικά.

Γιατί να είναι τα κέρδη σύμφωνα με τον προϋπολογισμό της κυβερνήσεως στα 3,5 δις και να μην είναι στα 2 δίς και να μειωθεί ο Ε.Φ.Κ.;

Κλείνοντας μιλήσαμε για την μεγάλη απάτη του power pass αφήνοντας εκτός 1,7 εκατομμύρια νοικοκυριά.

Το 60 % της επιστροφής της ρήτρας που έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση, είναι μείον των εκπτώσεων που υποτίθεται έχει κάνει στους καταναλωτές το κράτος και οι εταιρείες κοινής ωφέλειας.

Με μία απλή πράξη καταλαβαίνει κάποιος ότι οι δικαιούχοι θα λάβουν κατά μέσο όρο επιδότηση της τάξεως των 17 €.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.