Συνέντευξη στο Ράδιο Κρήτη (101.5) σχετικά με το νέο νομοσχέδιο για τον ΕΦΚΑ

Για την αντισυνταγματικότητα του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ, αλλά και για την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού μιλήσαμε στο Ράδιο #Κρήτη (101.5) με τον δημοσιογράφο Μανόλη Αργυράκη.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο επιτρέπει για πρώτη φορά τον διορισμό υπαλλήλων χωρίς διενέργεια διαγωνισμού ή πρόσληψης μέσω #ΑΣΕΠ, παραβιάζοντας το άρθρο 103 του Συντάγματος. Αντίθετα, οι διορισμοί αυτοί εγκρίνονται από τριμερή επιτροπή, την οποία ορίζει ο Υπουργός.

Με πρόσχημα τις εκκρεμείς συντάξεις, η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκει την ευκαιρία να ανοίξει την πόρτα σε ιδιώτες, όταν οι πάνω από 300 έως σήμερα, διαπιστευμένοι ιδιώτες λογιστές και δικηγόροι οι οποίοι ανέλαβαν την έκδοση συντάξεων, έχουν διεκπεραιώσει μόλις 8 απλές περιπτώσεις συντάξεων όλο το προηγούμενο διάστημα!

Ο κ. Χατζηδάκης, αντί να εφαρμόσει την επιστροφή συνταξιούχων, πρώην υπαλλήλων ασφαλιστικών ταμείων, έμπειρων στην έκδοση δύσκολων περιπτώσεων συντάξεων, όπως οι διαδοχικές, προσλαμβάνει ιδιώτες οι οποίοι δεν έχουν αυτή τη γνώση.

Ακόμα και για τις θέσεις των γενικών διευθυντών και των διευθυντών τμημάτων προκρίνει την πρόσληψη 256 ιδιωτών, αριθμός τετραπλάσιος του σημερινού, με παχυλούς μισθούς, απαξιώνοντας τους σημερινούς διευθυντές, έμπειρα στελέχη της δημόσιας διοίκησης, με γνώση και εμπειρία πολλών ετών στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

Σε ότι αφορά την ακίνητη περιουσία του #ΕΦΚΑ, αξίας ενός δις ευρώ, περιουσία των ασφαλισμένων, θα κληθεί να τη διαχειριστεί μια νεοσύστατη εταιρεία με καθαρά ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, χωρίς κανέναν έλεγχο από τον ΕΦΚΑ και αποκλεισμό από τη συμμετοχή σε αυτήν των κοινωνικών φορέων.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.