Συνέντευξη στο Ράδιο Κρήτη 101.5 για την τρέχουσα επικαιρότητα

Με τον δημοσιογράφο Λευτέρη Βαρδάκη μέσα από τη συχνότητα του Ράδιο Κρήτη 101.5, συζητήσαμε θέματα που αφορούν στην τρέχουσα επικαιρότητα.

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, η άποψή μας είναι ότι τα σχολεία ανοίγουν ξανά όπως έκλεισαν πριν τις γιορτές και μάλιστα με υγειονομικά πρωτόκολλα που αποφασίζει το Υπουργείο Παιδείας, χωρίς να λαμβάνει υπόψιν του, τις προτάσεις της επιτροπής εμπειρογνωμόνων.

Χρήσιμη θα ήταν, σύμφωνα και με τους επιστήμονες, η παράταση στο άνοιγμα των σχολείων για τουλάχιστον 10 μέρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί η πανδημία, αυστηροποιώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα και απαραιτήτως με μείωση των μαθητών ανά τάξη.

Αναφερθήκαμε επίσης, στις αναρρωτικές άδειες των ιδιωτικών υπαλλήλων, καθώς παρά την κοινοβουλευτική μας παρέμβαση στις 4 Οκτωβρίου, χωρίς να έχουμε λάβει απάντηση μέχρι σήμερα, τα αρμόδια Υπουργεία εξέδωσαν μόλις εχθές Κ.Υ.Α. που επιλύει το πρόβλημα, ώστε να δικαιολογείται πλέον η απουσία κάποιου που νοσεί με κορωνοϊό, δηλώνοντας στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ ένα διαγνωστικό τεστ.

Σχολιάσαμε επίσης, την διατίμηση που αποφάσισε το Υπουργείο Ανάπτυξης για τη διενέργεια μοριακού τεστ, κρατώντας ωστόσο πολύ υψηλή την τιμή τους, από τη στιγμή που σε πολλά ευρωπαϊκά κράτη αυτό παρέχεται δωρεάν.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.