Συνέντευξη στο Ράδιο Κρήτη για τη λίστα των χειρουργείων

Δραματική εξακολουθεί να είναι η κατάσταση στον χώρο της δημόσιας υγείας. Στον νομό Ηρακλείου οι ασθενείς που περιμένουν σε λίστες αναμονής για να χειρουργηθούν ξεπερνούν τις 10.000!

Εγκληματικές είναι οι ευθύνες της πολιτείας. Όπως συζητήσαμε στο Ράδιο Κρήτη (101,5) με τον δημοσιογράφο Μανόλη Αργυράκη, αν δεν υπάρχει σκοπιμότητα για να οδηγούνται οι ασθενείς σε ιδιωτικές κλινικές, ή αν δεν υπάρχει αδυναμία και ανικανότητα των διοικήσεων των νοσοκομείων, ας μας απαντήσει το αρμόδιο Υπουργείο τι ακριβώς συμβαίνει. Αναπάντητη παραμένει πάντως η κοινοβουλευτική μας ερώτηση στις 30/6/21 για το θέμα.

Αυτό που γίνεται σήμερα στο ΕΣΥ, δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ.

Επανερχόμαστε με νέα κοινοβουλευτική Ερώτηση, μετά τα στοιχεία που πληροφορηθήκαμε, ότι κάθε ένας από τους 8 συνολικά χειρουργούς χειρουργεί μόλις μία ημέρα τον μήνα, τη στιγμή που 5.500 ασθενείς περιμένουν να χειρουργηθούν στο ΠΑΓΝΗ και περίπου 4.000 στο Βενιζέλειο.

Οφείλουν να μας απαντήσουν γιατί εξακολουθεί ακόμα και σήμερα η πολύμηνη καθυστέρηση σημαντικών χειρουργείων, τη στιγμή που έχουμε σταθεροποίηση της πανδημίας, σύμφωνα με την Κυβέρνηση. Να μας απαντήσει το Υπουργείο, πώς θα λύσει το πρόβλημα της έλλειψης χειρουργικών κρεβατιών στα δημόσια νοσοκομεία και ποιος είναι ο προγραμματισμός του Υπουργείου για την ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας με υγειονομικό προσωπικό που έχει εξαγγελθεί, με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία τους.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.