Συνέντευξη ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ και στον Βασίλη Σπυριδάκη, μέρος Β’

Για την πορεία του κορωνοϊού, την έξαρση και το δεύτερο κύμα πανδημίας ο Σωκράτης Βαρδάκης υπογράμμισε το χρόνο που είχε η κυβέρνηση να προετοιμαστεί για την αντιμετώπιση αυτού.

Υπενθύμισε την εκδήλωση που με φόντο το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης, ο Πρωθυπουργός έκανε έναρξη της τουριστικής περιόδου και ανακοίνωνε το άνοιγμα των συνόρων. Χωρίς προϋποθέσεις, υποχωρώντας στις απαιτήσεις μεγάλων εταιριών και ταξιδιωτικών πρακτόρων, πλήθος τουριστών επισκέφτηκε τη χώρα μας, χωρίς να ακολουθηθεί τελικώς κανένα υγειονομικό πρωτόκολλο!

Αγνοήθηκαν παντελώς οι προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ για ενίσχυση του εσωτερικού κοινωνικού τουρισμού, με πόρους από τον ΟΑΕΔ, οι οποίοι υπήρχαν. Το αποτέλεσμα καταστροφικό για τη χώρα μας σε πολλούς τομείς.

Για το θέμα της εφαρμογής της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης στον Δήμο Ηρακλείου, αλλά και για τα προβλήματα στην εκπαίδευση γενικότερα κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ο Σωκράτης Βαρδάκης τόνισε:

“200 προνήπια μένουν χωρίς σχολική στέγη στο Δήμο Ηρακλείου, λόγω έλλειψης σχολικών αιθουσών. Αν και ο Δήμος από την πλευρά του και στο μέρος που του αναλογεί, έπραξε τα δέοντα, εντούτοις το Υπουργείο παιδείας και η ΚτΥπ καθυστερούν ως προς την εκπλήρωση των υποχρεώσεων τους. Υπενθυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού η Γ.Γ. Υπουργείου παιδείας επισκέφτηκε το Δήμο για αυτόν το σκοπό και η πρόταση της ήταν να χρησιμοποιηθούν ακόμα και αποθηκευτικοί χώροι στις σχολικές μονάδες.

“Επιπρόσθετα, ο Σωκράτης Βαρδάκης παρενέβη κοινοβουλευτικά για το θέμα πολύ πριν την έναρξη του σχολικού έτους. Η σχολική χρονιά ξεκινά όμως και με δεκάδες άλλα προβλήματα. Το Υπουργείο Παιδείας, παρά τους μήνες που είχε στη διάθεσή του να προετοιμαστεί, άφησε ουσιαστικά απροστάτευτη την σχολική κοινότητα στον κορωνοϊό.

Σε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα δε λειτουργούν σχολικά τμήματα με τόσο μεγάλο αριθμό μαθητών. Έγιναν συγκεκριμένες προτάσεις για να χωριστούν τα τμήματα και να λειτουργήσουν δύο βάρδιες. Αυτό όμως απαιτούσε και επιπλέον εκπαιδευτικό προσωπικό, το οποίο όχι μόνο δεν είναι διατεθειμένοι να προσλάβουν, αντίθετα η σχολική χρονιά ξεκινά με 8.500 κενά πανελλαδικά, μόνο στην πρωτοβάθμια. Επιπλέον, δεν επαρκεί ο αριθμός των καθαριστριών κάτω από τις παρούσες συνθήκες.

Για τη χρήση της μάσκας ο Σωκράτης Βαρδάκης υπεραμύνθηκε της χρήσης της.

Για την απογοητευτική και τρομακτική εικόνα της οικονομίας της χώρας, εξήγησε πως μετά και την κατάρρευση του τουρισμού, των μικρομεσαίων, του κόσμου της εργασίας, η χώρα θα βιώσει πρωτόγνωρες καταστάσεις. Οι πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης, να μην λάβει εμπροσθοβαρή μέτρα αν και παρέλαβε γεμάτα ταμεία, φτωχοποιεί βίαια όλη την κοινωνία. Αποτέλεσμα αυτής της επιλογής: έλλειμμα 10,9 δις ευρώ και ύφεση 15,2%.Η κατάσταση στην αγορά είναι απογοητευτική. Οι τζίροι σε κατακόρυφη πτώση, τα μέτρα της κυβέρνησης ανεπαρκή, οι επαγγελματίες σε απόγνωση. Καμία εμπιστοσύνη δε μπορεί πλέον να εμπνεύσει μία κυβέρνηση η οποία ακόμα και από το πρόγραμμα #SURE (ΣΥΝ-εργασία), με δυνατότητα απορρόφισης έως και 100 δις για όλα τα κράτη της Ευρώπης, τελικά θα λάβει μόλις 2,7 δις, όταν χώρες με λιγότερο πληθυσμό και λιγότερα προβλήματα θα λάβουν υπερδιπλάσια ποσά.

Άραγε σε σχέση με το ταμείο Ανάκαμψης η κυβέρνηση έχει ουσιαστικό σχεδιασμό; Η απογοήτευση της κοινωνίας αρχίζει και αποτυπώνεται γλαφυρά στις μετρήσεις κοινής γνώμης, ιδίως στο κοινό που δεν παρακολουθεί τηλεόραση, αλλά ενημερώνεται από άλλες πηγές.

#ραδιουργίες

#SURE

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.