Συνέντευξη στο Θέμα Κρήτης 103.1 για την πρόταση Μομφής προς την Κυβέρνηση της ΝΔ

Για την πρόταση μομφής που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία εναντίον της κυβέρνησης, συζητήσαμε στο Θέμα Κρήτης 103,1 με την Μαρία Γιαμπουλάκη και την Μαρία Σπυριδάκη.

Κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν η επιλογή της συγκεκριμένης χρονικής στιγμής για την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, η οποία πλέον βάλλεται από παντού, ακόμη και από το δικό της στρατόπεδο, για τη διαχείριση ενός φαινομένου για το οποίο είχε ενημερωθεί αρκετές μέρες νωρίτερα.

Η Αττική παραδόθηκε στην κακοκαιρία, οδηγοί εγκλωβίστηκαν για ώρες, χιλιάδες νοικοκυριά παραμένουν ακόμα και σήμερα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ τα νοσοκομεία ήταν για σχεδόν τρεις μέρες χωρίς τροφοδοσία. Δεν είναι όμως μόνο τα γεγονότα των τελευταίων ημερών.

Η πρόταση μομφής κατατίθεται απέναντι σε μία κυβέρνηση που έχει ναυαγήσει, που έχει αποτύχει στρατηγικά σε όλα τα μεγάλα θέματα που κλήθηκε να διαχειριστεί.

Αυτή τη στιγμή ξεπερνάμε τους 23.000 νεκρούς από την πανδημία, θρηνούμε καθημερινά πάνω από 100 ανθρώπους, ενώ ταυτόχρονα έχουμε την κρίση ακρίβειας που επιδεινώνεται από τις πολιτικές τις οποίες ασκεί η κυβέρνηση της ΝΔ, αρνούμενη να παρέμβει στην αγορά.

Έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις, ειδικά για την ακρίβεια το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς όμως, φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

Μιλάμε για πλήρη κατάρρευση του επιτελικού κράτους.

Με την πρόταση δυσπιστίας, είτε το θέλει είτε δεν το θέλει, η Κυβέρνηση επί τρεις μέρες θα απολογείται. Διερωτώμαι με ποιον τρόπο οι βουλευτές της θα προσπαθήσουν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων σχετικά με την τελευταία δημοσκόπηση, απάντησα πως κατά την άποψή μου, οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνονται στην κάλπη.

Ωστόσο, όταν βλέπουμε μία δημοσκόπηση, ειδικά τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, από μία εταιρεία που πριν λίγο καιρό έβγαζε πρώτο και με διαφορά τον κ. Λοβέρδο στις εσωκομματικές διαδικασίες του Κινήματος Αλλαγής, δεν θεωρώ ότι υπάρχει κάτι να αξιολογήσουμε.

Έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση της κοινωνίας. Τους προηγούμενους μήνες, βάλαμε πλάτη λόγω των κρίσιμων στιγμών που περνούσε η χώρα, ωστόσο είμαστε υποχρεωμένοι να αλλάξουμε αντιπολιτευτική τακτική και ένας ενδεδειγμένος τρόπος τη συγκεκριμένη στιγμή είναι η πρόταση μομφής.

Αναφορικά με τη στάση του προέδρου του ΚΙΝΑΛ, να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν μπορείς να πατάς σε δυο βάρκες. Δεν μπορείς να στηρίζεις την πρόταση μομφής αλλά να μη συμφωνείς με εκλογές.

Κι εμείς στην αρχή της πανδημίας υποστηρίζαμε ότι δεν γίνεται με 50 νεκρούς τη μέρα να συζητάμε για εκλογές, όταν όμως οι 50 νεκροί γίνονται 100 κάθε μέρα και αυξάνονται, όταν βρισκόμαστε στις πρώτες θέσεις στην Ευρώπη σε θανάτους ανά 1εκ. κατοίκων, δεν μπορούμε να αφήσουμε να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση.

Να μην ξεχνάμε ότι θα τελειώσει κάποια στιγμή η πανδημία και θα κληθεί η κοινωνία να αντιμετωπίσει μια τεράστια οικονομική κρίση.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.