Συνέντευξη στον Politica 89.8

Την πεποίθηση πως η χώρα βρίσκεται κοντά σε μια δεύτερη χρεοκοπία, εξέφρασε στον Politica 89.8 και τον Νίκο Παπαδάκη, ο Σωκράτης Βαρδάκης.

Αδιανόητο, χαρακτήρισε ο Σωκράτης Βαρδάκης να έχει αφήσει, η κυβέρνηση, τον κλάδο των επαγγελματιών οδηγών ταξί στην τύχη του χωρίς καμία οικονομική στήριξη στους περισσότερους ιδιοκτήτες, οδηγώντας εργαζόμενους , ιδιοκτήτες και τις οικογένειές τους στην ανέχεια. Για το λόγο αυτό και ζητάμε από την κυβέρνηση να εξετάσουν τη λήψη οικονομικών μέτρων στήριξης των ιδιοκτητών ταξί, δεδομένης της δραματικής μείωσης των εσόδων τους κατά τους μήνες στη διάρκεια των οποίων ίσχυε καθολικό lockdown.

Μάλιστα όπως επεσήμανε ο Σωκράτης Βαρδάκης πως επειδή τα μέλη της ίδιας οικογένειας έρχονται σε στενή επαφή εντός της κοινής οικίας τους, θα έπρεπε κι η χρήση του ίδιου μεταφορικού μέσου να είναι αποδεκτή εφόσον δεν δημιουργεί περαιτέρω επικινδυνότητα για τους ίδιους κι όχι να μετακινούνται υποχρεωτικά χωριστά μέσω ταξί. Γι αυτό και ζητάμε από την κυβέρνηση να προστατεύσει τον οδηγό με χρηματοδότηση υποχρεωτικής τοποθέτησης προστατευτικού κουβουκλίου στα πρότυπα των προστατευτικών κουβουκλίων οδηγών αστικών λεωφορείων.

Ο Σωκράτης Βαρδάκης αναφέρθηκε στα προβλήματα των εργαζομένων στον επισιτισμό τουρισμό, ασκώντας έντονη κριτική στην κυβέρνηση για τον τρόπο αντιμετώπισης του ζητήματος. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: “Μεταξύ των πολλών κλάδων που αφέθηκαν στην τύχη τους, ο επισιτισμός και ο τουρισμός επλήγησαν ανεπανόρθωτα, με το Υπουργείο Εργασίας να σφυρά αδιάφορα, αντί να αφουγκράζεται τις αγωνίες των εργαζομένων και να δίνει λύσεις στα προβλήματά τους. Προβλήματα τα οποία έχουν οδηγήσει τους εργαζόμενους και τις οικογένειες αυτών σε πλήρη εξαθλίωση, με αποτέλεσμα να τίθεται στις περισσότερες περιπτώσεις, ζήτημα επιβίωσης.

”Για το λόγο αυτό όπως εξήγησε ο Σωκράτης Βαρδάκης, ζητά από την κυβέρνηση να δώσει το επίδομα ειδικού σκοπού σε όλους τους εργαζόμενους εστίασης και τουρισμού, ανεξάρτητα από το είδος της σύμβασης τους, καθώς και να διευθετήσουν το ζήτημα της καταβολής όλων των επιδομάτων και δώρων που δεν έχουν καταβληθεί έως τώρα και να παρατείνει τα επιδόματα ανεργίας που έληξαν ή παρατάθηκαν από τον Αύγουστο του 2020 έως τον Απρίλιο 2021.

https://fb.watch/3gWBK3f6kE/