Συνέντευξη στον POLITICA 89.8 για τις καταστροφές στην περιοχή της Βιάννου από τον χιονιά και την επικείμενη ιδιωτικοποίηση της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων

Με τον δημοσιογράφο Νίκο Παπαδάκη στον POLITICA 89.8 συζητήσαμε για τις αποζημιώσεις από τις καταστροφές στην περιοχή της Βιάννου μετά το πέρας του χιονιά καθώς και για την επικείμενη ιδιωτικοποίηση της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Κρήτης.

Ο χιονιάς των προηγούμενων ημερών που ακολούθησε την χαλαζόπτωση της 8ης Ιανουαρίου στην περιοχή της Βιάννου, συνεπώς τα δύο αυτά καιρικά φαινόμενα την συγκεκριμένη περίοδο, επέφεραν καταστροφικές συνέπειες για τους κατοίκους της περιοχής.

Σε επικοινωνία με ελαιοπαραγωγούς της ευρύτερης περιοχής, με συνεταιριστικές οργανώσεις καθώς και με τον Δήμαρχο της Βιάννου, προχωρήσαμε σε κοινοβουλευτική παρέμβαση, ζητώντας μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, την άμεση αποτίμηση και αποζημίωση των κατοίκων από τον ΕΛΓΑ.

Όσο αφορά το θέμα της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Κρήτης απαντώντας σε ερώτηση του κ. Παπαδάκη, η άποψή μας είναι ξεκάθαρη. Δεν πρέπει με κανένα τρόπο η σχολή να παραδοθεί σε χέρια ιδιωτών.

Ο Οργανισμός Τουριστικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης ο οποίος δημιουργήθηκε το 1935 και καταργήθηκε το 2011 είχε όλα αυτά τα χρόνια την ευθύνη της σχολής.

Το 2012 πέρασε στα χέρια του Υπουργείου Τουρισμού και κατευθείαν το 2013 επήλθε περικοπή προϋπολογισμού κατά 50%.Τον Οκτώβριο του 2019 επαναλειτούργησαν αυτές οι σχολές, ιδρύθηκε το Ι.Ε.Κ. Τουρισμού και στον ίδιο χώρο λειτούργησε η Σχολή Μετεκπαίδευσης μετά από επίκαιρη ερώτηση που είχαμε καταθέσει την περίοδο αυτή.

Μάλιστα μετά του σεισμούς του Σεπτεμβρίου είχαμε καταθέσει ερώτηση προς την αρμόδια Υφυπουργό, την κα Ζαχαράκη, καθώς το κτίριο είχε υποστεί πολλές ζημιές.

Η απάντηση που μας δόθηκε ήταν γεμάτη ασάφειες και έκρυβε παντελής αδιαφορία.

Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, η Υφυπουργός, ανακοίνωσε ότι η λειτουργία της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Κρήτης που εδρεύει στο Κοκκίνι Χάνι, θα παραχωρηθεί σε ιδιωτικά χέρια, αποσκοπώντας μεθοδικά στην πλήρη ιδιωτικοποίηση της

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.