Συνέντευξη στον Politica 89.8 για την οικονομία και την Ρωσική εισβολή

Τις απόψεις μας για το πως θα πρέπει να αντιμετωπιστεί το κύμα ακρίβειας και οι αυξήσεις στην ενέργεια και στα καύσιμα, εκφράσαμε μιλώντας στον Politica 89,8 και στον Νίκο Παπαδάκη.

Αναφέρθηκα στο παράδειγμα της Κύπρου που είναι και πιο κοντά μας, όπου η τιμή της βενζίνης είναι πολύ φθηνότερη από ότι στην χώρα μας. Εδώ και 6 μήνες οι φωνές μας για μείωση του Ε.Φ.Κ και του Φ.Π.Α στα καύσιμα πέφτουν στο κενό.

Πρέπει επιτέλους η κυβέρνηση να καταλάβει ότι η εφαρμογή αυτών των μέτρων, συμπεριλαμβανομένου και της αύξησης του κατώτατου μισθού, είναι μονόδρομος για την στήριξη του απλού νοικοκυριού.

Αντίστοιχες κυβερνήσεις στην Ε.Ε έχουν προβεί στην εφαρμογή αυτών των μέτρων εδώ και δύο μήνες και μάλιστα με μισθούς πολύ ανώτερους από αυτούς που επικρατούν στην χώρα μας.Ο πληθωρισμός στην Ελλάδα έχει αγγίξει το 8% , νούμερα αντίστοιχα του 1996, καθιστώντας αδύνατη την επιβίωση των απλών νοικοκυριών.

Σχετικά με το σχέδιο της Κυβέρνησης για αύξηση των ηλικιακών ορίων, εξέφρασα την πεποίθηση ότι είναι σε συνάρτηση με την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, καθώς τα ασφαλιστικά ταμεία παρουσιάζουν τεράστια δημοσιονομικά κενά καθώς δεν εισρέουν πόροι.

Ειδική αναφορά κάναμε σχετικά με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία εκφράζοντας τον αποτροπιασμό για τα εγκλήματα πολέμου που πραγματοποιούνται, καθώς και για το κύμα των περίπου δύο εκατομμυρίων προσφύγων που θα αποτελέσει ένα επιπλέον βάρος στην ήδη δύσκολη οικονομική κατάσταση που επικρατεί.

Τίποτα δεν θα είναι το ίδιο μετά τον πόλεμο και δυστυχώς πιστεύουμε ότι θα κρατήσει αρκετό καιρό.

Η Ουκρανία είναι το φυτίλι και πολλές χώρες, όπως η Τουρκία, θα αδράξουν την ευκαιρία να παίξουν καίριο ρόλο στις εξελίξεις, παίρνοντας μάλιστα τα εύσημα από την Ε.Ε, δημιουργώντας μια κατάσταση τραγική για την χώρα μας.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.