Συνέντευξη στον Politica 89.8 για την ακρίβεια

Για την οικονομική κατάσταση που επικρατεί και τα άμεσα μέτρα που απαιτείται να ληφθούν, μιλήσαμε στον Politica 89.8 με τον δημοσιογράφο Χρήστο Κώνστα.

Συζητήσαμε για τα μέτρα που ήδη έχουν πάρει άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και το πλαφόν στην τιμή της ενέργειας.

Μέτρα τα οποία έχουμε προτείνει από καιρό ως #ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, όπως και το πλαφόν στην ρήτρα αναπροσαρμογής, την πάταξη της αισχροκέρδειας, αλλά και μέτρα για την ανακούφιση των πολιτών και των επαγγελματιών, όπως οι 120 δόσεις για αποπληρωμή βεβαιωμένων οφειλών με παράλληλη διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων, να γίνει μη επιστρεπτέα, η επιστρεπτέα προκαταβολή κ.α.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε, για να γίνει αντιληπτή η δυσκολία που περνά η κοινωνία, ότι τον Ιανουάριο του 2022 έμεινα απλήρωτοι 1 δις φόροι, ενώ 4,5 εκ. συμπολίτες μας είναι χρεωμένοι.

Αν δεν υπάρξουν ριζικές αλλαγές το επόμενο διάστημα, το θέμα της φτώχειας θα καταστεί τεράστιο πρόβλημα για την κοινωνία μας.

Είναι μονόδρομος ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία να γίνει ένα κίνημα μαζικό, ικανό να αποτελέσει την πρόταση που χρειάζεται ο Ελληνικό λαός για να ξεπεράσει τα οικονομικά αδιέξοδα που βιώνει.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.