Συνέντευξη στον Politica για τους απλήρωτους αρχαιοφύλακες

Θα πληρωθούν σε λίγες ημέρες, στις 14 του Σεπτέμβρη, οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι αρχαιοφύλακες και καθαρίστριες των αρχαιολογικών, μετά την πίεση που ασκήθηκε και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, ανέφερε ο Σωκράτης Βαρδάκης στον Politica 89.8 και τον Νίκο Παπαδάκη.

Όπως επεσήμανε μετά την κινητοποίηση των συμβασιούχων στην οποία παραβρέθηκε ο Σωκράτης Βαρδάκης, οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι αρχαιοφύλακες και καθαρίστριες των αρχαιολογικών θα πληρωθούν σε λίγες ημέρες, στις 14 του Σεπτέμβρη. Άσκησε μάλιστα έντονη κριτική στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για αδιανόητη αναλγησία της κυβέρνησης στους ανθρώπους αυτούς που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

«Εκατοντάδες συμβασιούχοι εργαζόμενοι απασχολούνται κάθε χρόνο στη φύλαξη των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων της χώρας μας. Δυστυχώς φέτος παραμένουν απλήρωτοι από τον περασμένο Μάιο. Σημαντικοί αρχαιολογικοί χώροι όπως η Κνωσσός, η Φαιστός, το Σούνιο, η Βραυρώνα, οι Μυκήνες, η Αρχαία Επίδαυρος, η Ολυμπία, κ.ά, λειτουργούν βασισμένοι στο φιλότιμο των συμβασιούχων, οι οποίοι μαζί με τους μόνιμους υπαλλήλους, επιτελούν ένα δύσκολο και σημαντικό έργο. Εργάζονται σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, κάτω από υψηλές θερμοκρασίες και έρχονται σε επαφή με χιλιάδες κόσμου, υπό τον φόβο μάλιστα του 4ου κύματος της πανδημίας που σαρώνει τη χώρα μας κι η κυβέρνηση υποβαθμίζει το έργο τους αφήνοντας τους απλήρωτους εδώ και 4 μήνες.»

https://fb.watch/7IBlwTlSZ3/

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.