Συνέντευξη στον 98.4 για το θέμα των εκκρεμών συντάξεων

Για το θέμα των εκκρεμών συντάξεων συνομιλήσαμε στον 9.84 με την δημοσιογράφο Αγγέλα Δουλγεράκη.

Ο ΕΦΚΑ είναι «πληγωμένος» από τις παλινωδίες της κυβέρνησης και οι λόγοι είναι πολύ συγκεκριμένοι:

Τη συγκεκριμένη στιγμή αντιμετωπίζει το πρόβλημα δημοσιονομικού κενού ύψους 38,77 δις, με τάση για συνεχώς μειούμενες, έως και κατά 60% καταβολές ασφαλιστικών εισφορών, λόγω της πολύ άσχημης κατάστασης της αγοράς, της αύξησης της ανεργίας και του κλεισίματος επιχειρήσεων.

Παρά την έκθεση της Ε.Ε. που παρουσίασε ο πρώην Υπουργός Εργασίας κ. Βρούτσης για βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος έως και το 2070, ο επόμενος Υπουργός, κ. Χατζηδάκης, προχώρησε σε μετατροπή του αναδιανεμητικού συστήματος σε κεφαλαιοποιητικό με την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί δημοσιονομικό κενό ύψους 75 δις ευρώ, από το κόστος μετάβασης.

Όσο για τις εκκρεμείς συντάξεις και τις εξαγγελίες για 1200 λογιστές και φοροτεχνικούς που θα αναλάμβαναν την έκδοση συντάξεων, αποδείχθηκε φιάσκο, αφού τελικά μόλις 179 από αυτούς πιστοποιήθηκαν, οι οποίοι μάλιστα δεν θα εκδίδουν συντάξεις δημοσίου, ούτε διαδοχικές, που εκεί υπάρχει το μεγάλο πρόβλημα!

Επιπλέον, η αρχική εξαγγελία ότι θα καλούσαν πίσω 100 συνταξιούχους ΙΚΑ εξειδικευμένους στην έκδοση συντάξεων, δεν προχώρησε.

Καταλαβαίνουμε όλοι γιατί στο Ηράκλειο από τις 3.500 αδιεκπεραίωτες συντάξεις που παρέλαβαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα έχουν φτάσει πάνω από 14.000, πολλές από αυτές αναπηρικές, χηρείας κλπ, συντάξεις που άπτονται της επιβίωσης συμπολιτών μας.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.