Εδώ και λίγες ημέρες οι ανασφάλιστοι συμπολίτες μας είναι υποχρεωμένοι να πηγαίνουν στα δημόσια νοσοκομεία για τη συνταγογράφηση των φαρμάκων τους, καθώς αυτό πλέον δε μπορούν να το κάνουν ιδιώτες ιατροί.
Όπως εξηγήσαμε στον 9.84 και στη δημοσιογράφο Αγγέλα Δουλγεράκη, αυτή η απόφαση είναι ακατανόητη, αφού έχει ως αποτέλεσμα την επιπλέον συμφόρηση των δημόσιων νοσοκομείων τη δεδομένη στιγμή.
Σε ότι αφορά τον έλεγχο των συνταγογραφήσεων υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις από τους ιατρικούς συλλόγους για να επιτευχθεί αυτό.
Ένα εξίσου σοβαρό θέμα που αφορά το ΕΣΥ και συγκεκριμένα την Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, είναι ο κίνδυνος αναστολής λειτουργίας του τμήματος αιμόστασης και αντιπηκτικής αγωγής του Βενιζελείου Νοσοκομείου, λόγω συνταξιοδοτήσεων.
Τμήμα μοναδικό σε όλη την Κρήτη το οποίο παρακολουθεί 6.000 χιλιάδες ασθενείς που ακολουθούν αντιπηκτική αγωγή. Στην περίπτωση αναστολής του, οι ασθενείς θα αναγκαστούν να στραφούν στον ιδιωτικό τομέα για παροχές υγείας και εξετάσεις εξαιρετικά κοστοβόρες.
Η ανακοίνωση της διοίκησης του Βενιζελείου Νοσοκομείου, η οποία μιλά για προκήρυξη σχετικών θέσεων για τη συνέχιση της λειτουργίας του, επιβεβαιώνει την ανησυχία μας, καθώς αυτό έπρεπε ήδη να είχε γίνει, εφόσον η διοίκηση ήταν ενήμερη για τη συνταξιοδότηση της διευθύντριας του συγκεκριμένου τμήματος.