Συνέντευξη στον 9.84 για τη μοριοδότηση των υποψηφίων των σεισμόπληκτων περιοχών

Για τη διεύρυνση του ωραρίου των νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων, όσο και για τη μοριοδότηση των υποψηφίων των Πανελληνίων, των σεισμόπληκτων περιοχών του νομού, συζητήσαμε στον 9.84 με την δημοσιογράφο Αγγέλα Δουλγεράκη.

Χωρίς να υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές και προϋποθέσεις η Υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε ότι θα διευρυνθεί το σχολικό ωράριο σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία έως τις 6. Την ίδια στιγμή ελλείψει υποδομών περίπου 2.000 παιδιά μένουν εκτός βρεφονηπιακών σταθμών στο Ηράκλειο.

Αναφορικά με τη μοριοδότηση των υποψηφίων των Πανελληνίων, ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, οι οποίοι κατοικούν σε σεισμόπληκτες περιοχές του νομού Ηρακλείου που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, έχουμε προβεί σε κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, ζητώντας με την τελευταία από αυτές, την έκδοση της απαιτούμενης Υπουργικής Απόφασης, όπως ο νόμος ορίζει για υποψηφίους περιοχών που υπέστησαν φυσικές καταστροφές, ώστε να οριστεί το καθ’ υπέρβαση ποσοστό των υποψηφίων που θα εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.