Συνέντευξη στον 9.84 για την πλατφόρμα της Αρωγής που έκλεισε αφήνοντας εκτός δεκάδες ιδιοκτήτες

Για τη λήξη προθεσμίας υποβολής ηλεκτρονικού φακέλου των σεισμόπληκτων για τη Στεγαστική Συνδρομή, στις 15/11/2021 και το κλείσιμο της ηλεκτρονικής πλατφόρμας arogi.gov.gr μιλήσαμε στον 98.4 και στην δημοσιογράφο Αγγέλα Δουλγεράκη.Η κυβέρνηση αν και είναι πλήρως ενήμερη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πληγέντες, τόσο για τη μη καταβολή Στεγαστικής Συνδρομής σε κάποιους από τους δικαιούχους, όσο και για τη δυσκολία κατάθεσης φακέλου από ιδιοκτήτες, οι οποίοι δεν έχουν ολοκληρώσει τις μεταβιβάσεις ακινήτων όπου παρέστη ανάγκη.

Εντούτοις αρνήθηκε να δώσει παράταση για την υποβολή ηλεκτρονικών φακέλων, αν και αρχικά ο κ. Βεσυρόπουλος, Υφυπουργός Οικονομικών, φάνηκε θετικός στο να δοθεί δίμηνη παράταση, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτησή μας.Δυστυχώς, λόγω άρνησης του κ. Τραντόπουλου, υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, κάτι τέτοιο δεν συνέβη, παρά και τα αιτήματα για δίμηνη παράταση των Δημάρχων των Δήμων Μινώα Πεδιάδας, Αρχανών Αστερουσίων και Γόρτυνας.

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι, οι πληγέντες να αναγκάζονται πλέον να ακολουθήσουν την οδό του φυσικού φακέλου, διαδικασία εξαιρετικά χρονοβόρα.

Ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του, καθώς δεν υπάρχει κανένας ουσιαστικός λόγος για αυτή την άρνηση.

Καλώ τους Δημάρχους των πληγέντων Δήμων, να στείλουν σχετική επιστολή προσωπικά στον Πρωθυπουργό, ο οποίος διαβεβαίωνε στις 28 του Σεπτέμβρη, μία μέρα μετά τον καταστροφικό σεισμό, ότι δε θα μείνει κανένας μόνος του.Η κυβέρνηση οφείλει να ενσκήψει σε αυτό το σοβαρό ζήτημα.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.