Συνέντευξη στη Ρένα Σημειαντωνάκη μέσα από τη συχνότητα του Ράδιο Κρήτη (101.5)

Στην εκπομπή της Ρένας Σημειαντωνάκη στο Ράδιο Κρήτη (101.5) μίλησε ο Σωκράτης Βαρδάκης, σχετικά με την πρόσφατα κατατεθείσα τροπολογία για τους εποχικά εργαζόμενους, που πρώτη φορά θα έμπαιναν στην επιδότηση ανεργίας, για τα γενικότερα προβλήματα που προέκυψαν με το επίδομα του ΟΑΕΔ για όλους τους εποχικά εργαζόμενους, αλλά και για όσα θα πρέπει να γίνουν για να στηριχθεί η κοινωνία μέσα στο δύσκολο έτος που διανύουμε.

Ο Σωκράτης Βαρδάκης τόνισε ότι η τροπολογία, η οποία δεν έγινε δεκτή, παρόλο που θα έλυνε ένα μείζον πρόβλημα για τους νέους επιδοτούμενους, οι οποίοι αποκλείονται από το ταμείο ανεργίας, καθώς λόγω των συνθηκών ήταν αδύνατο να συγκεντρώσουν 80 ένσημα κατά το προηγούμενο έτος.Επιπλέον, μένουν εκτεθειμένοι οι εποχικά εργαζόμενους των οποίων κατά το προηγούμενο έτος η επιδότηση ανεργίας παρατάθηκε για δύο μήνες, με αποτέλεσμα τη φετινή χρονιά να μην έχουν αυτό το δικαίωμα, με κίνδυνο μετά τον Ιανουάριο του 2021 να μείνουν χωρίς εισόδημα.

Δυστυχώς, η Κρήτη έχει τη θλιβερή πρωτιά της ανεργίας στη χώρα αυτή τη στιγμή.

Ο Σωκράτης Βαρδάκης υπογράμμισε ότι η κοινωνία πρέπει να στηριχθεί άμεσα και κάθε ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό εργαλείο να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Για να υπάρχει πραγματικά ελπίδα θα πρέπει να εξετάσουμε και το θέμα του κουρέματος τόσο του δημόσιου, όσο και του ιδιωτικού χρέους.

Σε ότι αφορά την αλλαγή του Υπουργού στο Υπουργείο Εργασίας, ο βουλευτής τόνισε, ότι ο προηγούμενος Υπουργός, ο κ. Βρούτσης έπληξε ανεπανόρθωτα τον κόσμο της εργασίας με όσα νομοσχέδια εισηγήθηκε και ψηφίστηκαν, ενώ δημιούργησε παράλληλα ένα τεράστιο δημοσιονομικό πρόβλημα με την εκρηκτική αύξηση του αριθμού των εκκρεμών συντάξεων, υλοποιώντας τη συνολική πολιτική της κυβέρνησης. Ο νέος Υπουργός ο κ. Χατζηδάκης, είναι ακραία νεοφιλελεύθερος και αυτό δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.