Συνέντευξη στην ΕΡΑ Ηρακλείου για την επίσκεψη Αλέξη Τσίπρα

Για όσα καταγράψαμε στις πληγείσες από το σεισμό περιοχές, κατά την περιοδεία κλιμακίου του #ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με επικεφαλή τον Πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα, μιλήσαμε στην ΕΡΑ Ηρακλείου (97.5) με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Καρυωτάκη και Σταυρούλα Κατσουλάκη.Βρεθήκαμε στο #Αρκαλοχώρι, όπου η κατάσταση είναι απογοητευτική, αφού η εικόνα δεν άλλαξε σε σχέση με τα όσα είδαμε τις αμέσως επόμενες μέρες από τον σεισμό.Δεν υπήρξε καμία σοβαρή παρέμβαση. Χαρακτηριστικά οι δρόμοι είναι ακόμα κλειστοί.

Οι Δήμαρχοι εξέθεσαν στον Αλέξη Τσίπρα τις ανησυχίες τους για όσα θα πρέπει να γίνουν τόσο για να μην ερημώσουν οι οικισμοί, όσο και τα σχολεία της περιοχής. Τις ίδιες ανησυχίες εξέφρασαν και οι μαθητές του Αρκαλοχωρίου με επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλαν μάλιστα στην Υπουργό Παιδείας.

Απαιτείται ένα ολιστικό σχέδιο και άμεση αντιμετώπιση σειράς προβλημάτων που αφορούν τόσο την καθημερινότητα των κατοίκων, όσο και το μέλλον της περιοχής.Υπάρχουν επιχειρήσεις οι οποίες ενδεχομένως δεν θα λειτουργήσουν για τα επόμενα δύο χρόνια, εργαζόμενοι που ξαφνικά έμειναν άνεργοι. Η λύση που προτείνεται από εμάς, τους βουλευτές Ηρακλείου, είναι η παροχή επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης για τους επαγγελματίες που επλήγησαν και επίδομα ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους.

Επιμένουμε σε αυτό, γιατί προβλέπεται και η ασφαλιστική κάλυψη για τον εργαζόμενο, ενω στο ταμείο ανεργίας όχι. Προβληματική είναι και η απόφαση αναστολής πληρωμών και υποχρεώσεων καθώς θα υπάρχουν μηδενικοί τζίροι. Λύση αποτελεί αυτό που πρότεινε και ο Αλέξης Τσίπρας, δηλαδή διαγραφή μέρους των χρεών τους και ρύθμιση του υπόλοιπου ποσού σε 120 δόσεις.

Επιπλέον, να ενημερώσουμε ότι κατόπιν κοινοβουλευτικής παρέμβασης υπήρξε και διόρθωση στο ΦΕΚ που αφορούσε τη στεγαστική συνδρομή για την αποκατάσταση των πληγέντων, αφού αυτή θα δοθεί πλέον για έως και 150 τμ.

Η Πολιτεία παρέλειψε ακόμα και άλλα σοβαρά και ζωτικής σημασίας θέματα, όπως η χρηματοδότηση των Δήμων για την σίτιση των πληγέντων, επαναπαυόμενη στην αλληλεγγύη των ανθρώπων που καλύπτουν προς το παρόν αυτό το κενό.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.