Συνάντηση του Σωκράτη με τον Υπουργό Παιδείας με θέμα τα δυσπρόσιτα

Η ανάγκη επανεξέτασης των σχολείων που δεν συμπεριελήφθησαν στην Υπουργική Απόφαση ως δυσπρόσιτα, αποτέλεσε αντικείμενο της συνάντησης του βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Βαρδάκη με τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Γαβρόγλου, σε συνέχεια και της ερώτησης που κατατέθηκε από τον κ. Βαρδάκη την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο κ. Βαρδάκης τόνισε ότι στην πρόσφατη Υπουργική Απόφαση, δεν έχουν συμπεριληφθεί σχολεία σε περιοχές όπου η πρόσβαση είναι πραγματικά δύσκολη και συγκεκριμένα στις περιοχές Βορίζια, Καμάρες, Αντισκάρι και Κρότος, όπου λειτουργούν σχολικές μονάδες απομακρυσμένες από το Ηράκλειο και με δυσχερή οδική πρόσβαση.

Στη διαβούλευση που προηγήθηκε για την αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων, βάσει της οποία προέκυψαν τα δυσπρόσιτα σχολεία, οι σύλλογοι εκπαιδευτικών του Νομού Ηρακλείου, όσο και το ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου, έθεσαν υπόψιν του Υπουργείου την ανάγκη τα παραπάνω σχολεία να ενταχθούν στην κατηγορία των δυσπρόσιτων.

Επιπλέον ο νομός Ηρακλείου διακρίνεται από ιδιαίτερα γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά που δυσκολεύουν την πρόσβαση σε πολλές περιοχές, ενώ ταυτόχρονα τα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν διευκολύνουν ιδιαίτερα τους εκπαιδευτικούς στην μετάβασή τους σε αυτές.

Ο Υπουργός Παιδείας δήλωσε στον κ. Βαρδάκη ότι θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια που υπάρχουν ώστε να τροποποιηθεί η Απόφαση και να συμπεριληφθούν ως δυσπρόσιτα τα σχολεία των περιοχών Βορίζια, Καμάρες, Αντισκάρι και Κρότος και οποιοδήποτε άλλο υπάρχει επιτακτική ανάγκη να γίνει.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.