Συνάντηση του Σωκράτη Βαρδάκη με το Σύλλογο Βοηθών Νοσηλευτών Δ.Ε. Δημοσίου

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη και του Συλλόγου Βοηθών Νοσηλευτών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δημοσίου (ΣΥ.Ν.Δ.Ε.).

Στη συνάντηση τέθηκε το πολύ σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει με την εκπαιδευτική αναβάθμιση του κλάδου Δ.Ε. Νοσηλευτών, καθώς μέσα από την αναβάθμιση του τίτλου σπουδών τους θα προχωρήσει η κατοχύρωση των επαγγελματικών και εργασιακών καθηκόντων.

Επιπλέον, εξαιτίας του γεγονότος ότι γίνεται αυτή τη περίοδο σχεδιασμός για την αναδιάρθρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος που αφορά τις σπουδές της Νοσηλευτικής, ζητήθηκε από τον ΣΥ.Ν.Δ.Ε. η ένταξη των ήδη εργαζομένων, απόφοιτων Δημοσίων Σχολών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Τέλος, σύμφωνα με τον νόμο 4024/2011 με τον οποίο εφαρμόστηκε το Ενιαίο Μισθολόγιο στο Δημόσιο Τομέα, προβλεπόταν για τις Νοσηλεύτριες κλάδου Δ.Ε., η αναγνώριση προϋπηρεσίας που είχαν στον Ιδιωτικό Τομέα έως 7 έτη. Επειδή στην πράξη δεν έχει εφαρμοστεί η διάταξη αυτή, ζητήθηκε από τον κύριο Βαρδάκη η παρέμβαση για την εφαρμογή της.

Ο κύριος Βαρδάκης δεσμεύτηκε να βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις, για την επίλυση των ανωτέρω ζητημάτων, που ταλανίζουν μεγάλο αριθμό ανθρωπίνου δυναμικού που απασχολείται στη Δημόσια Υγεία.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.