Συνάντηση της Υφυπουργού Οικονομικών και του Σωκράτη Βαρδάκη με τον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου

Ζητήματα που απασχολούν τον ιατρικό κλάδο έθεσε ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου στην συνάντηση αντιπροσωπείας του με την Υφυπουργό Οικονομικών κ. Αικατερίνη Παπανάτσιου – Στεργίου και τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Η. κ. Χάρης Βαβουρανάκης, ο Αντιπρόεδρος του Ι.Σ.Η. κ. Νικόλαος Παπανικολάου, ο Πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Ι.Σ.Η. κ. Γεώργιος Κοχιαδάκης καθώς και ο κος Νικόλαος Παπανδρέου, συνεργάτης της Υφυπουργού.

Στη συνάντηση αυτή οι εκπρόσωποι του Ι.Σ.Η. ζήτησαν:
Τα εισοδήματα από την ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων –Απογευματινά ιατρεία να θεωρηθούν ως εισοδήματα υφιστάμενης μισθωτής εργασίας, και όχι ως εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα, όπως σήμερα προβλέπει η εγκύκλιος της παράλληλης εργασίας και επιπλέον να φορολογηθούν αυτοτελώς.
Την αυτοτελή φορολόγηση των εισοδημάτων που προέρχονται από τις εφημερίες.
Την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της εισφοράς Αλληλεγγύης.

Για το θέμα της ολοήμερης λειτουργίας των νοσοκομείων – Απογευματινά ιατρεία, η Υπουργός αναγνώρισε το δίκαιο του αιτήματός του Ι.Σ.Η. Ανέφερε επίσης ότι το Υπουργείο Οικονομικών, από τη δική του πλευρά, θεωρεί ότι η ανωτέρω λειτουργία των νοσοκομείων–Απογευματινά ιατρεία μπορεί να μετατραπεί σε μισθωτή εργασία υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Για την αυτοτελή φορολόγηση των εισοδημάτων (εφημερίες σε απογευματινά ιατρεία) κατηγορηματικά τόνισε ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή. Για το τέλος επιτηδεύματος και την εισφορά Αλληλεγγύης είναι στις προθέσεις του Υπουργείου να μειωθούν σταδιακά από το 2020.

Ο κ. Βαρδάκης από την πλευρά του υποστήριξη το δίκαιο των αιτημάτων του Ιατρικού Συλλόγου και διαβεβαίωσε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυσή τους.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.