Συνάντηση της Συντονίστριας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης με τον Δήμαρχο Βιάννου και τον Σωκράτη Βαρδάκη

Συνάντηση της Συντονίστριας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης με τον Δήμαρχο Βιάννου και τον Σωκράτη Βαρδάκη

Σημαντικά θέματα που αφορούν τον Δήμο Βιάννο συζητήθηκαν κατά την συνάντηση που έγινε μεταξύ της Συντονίστριας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κας Μαρία Κοζυράκη, του Δημάρχου Βιάννου κου Παύλου Μπαριτάκη, και του Βουλευτή Ηρακλείου κου Σωκράτη Βαρδακη. Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος ζήτησε την επιτάχυνση των διαδικασιών που αφορούν την περιβαλλοντολογική αδειοδότηση της μελέτης του έργου «Φράγμα Αμιρών – Αγίου Βασιλείου Ηρακλείου», όπως έχει κατατεθεί από την Περιφέρεια Κρήτης, στην αρμόδια διεύθυνση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε ότι ολοκληρώνεται και η τελική μελέτη που αφόρα τον κεντρικό αγωγό και την δεξαμενή διαχείριση των αρδευτικών δικτύων προκειμένου το έργο να είναι απόλυτα λειτουργικό. Επίσης ο μελετητής έχει υποβάλει ήδη στην Περιφέρεια Κρήτης την σχετική έκθεση που αφόρα τα συμπληρωματικά στοιχεία του έργου. Όπως τόνισε ο Δήμαρχος πρέπει άμεσα να προχωρήσει η σχετική αδειοδότηση προκειμένου το έργο ως ώριμο να ενταχθεί στα νέα χρηματοδοτικά προγράμματα.

Ο κ. Βαρδάκης δήλωσε την ικανοποίηση του για την ολοκλήρωση της μελέτης και τόνισε για ακόμα μια φορά τον αναπτυξιακό ρόλο του έργου για την περιοχή που αρδεύονται χιλιάδες στρέμματα κυρίως πρώιμων κηπευτικών, και θα συμβάλει με κάθε τρόπο στην χρηματοδότηση του.

Επίσης τέθηκε η ανάγκη ολοκλήρωσης της διαδικασίας του ορισμού του τελικού αποδέκτη για τις μελέτες βιολογικών καθαρισμών που έχουν ήδη υποβληθεί από τον Δήμο Βιάννου και έχουν λάβει περιβαλλοντολογική αδειοδότηση, προκειμένου να υποβληθούν για χρηματοδότηση στα νέα προγράμματα του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η κα Κοζυράκη ενημέρωσε τις υπηρεσίες σχετικά για όλα τα θέματα που τέθηκαν ώστε οι διαδικασίες που αφορούν τα παραπάνω να ολοκληρωθούν άμεσα.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.