Συνάντηση Σ. Βαρδάκη με τον Αερολιμενάρχη και τα Σωματεία Εργαζομένων στο Αεροδρόμιο Ν. Καζαντζάκης

Συνάντηση Σ. Βαρδάκη με τον Αερολιμενάρχη και τα Σωματεία Εργαζομένων στο Αεροδρόμιο Ν. Καζαντζάκης

Ζητήματα που απασχολούν την εύρυθμη λειτουργία του Αεροδρομίου Ηρακλείου, τέθηκαν στην συνάντηση του βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Βαρδάκη με τον Αερολιμενάρχη και εκπροσώπους των συλλόγων εργαζομένων Αεροναυτιλίας και του Παγκρητίου συλλόγου εργαζομένων ΥΠΑ.

Όπως ενημερώθηκε ο κ. Βαρδάκης από τον κ. Πλιάκα, η συνολική κίνηση του αεροδρομίου εμφανίζει για το 2017 έως σήμερα, αύξηση 7,8% σε σχέση με το 2016, ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις, η συνολική κίνηση για το 2017 θα είναι κατά 9% αυξημένη σε σχέση με το 2016. Αναμένεται να μετακινηθούν πάνω από 7,5 εκ. επιβάτες το 2017, ενώ το 2016 κινήθηκαν μέσω του αεροδρομίου Ηρακλείου, 6,9 εκ. επιβάτες.

Ο κ. Βαρδάκης ζήτησε να πληροφορηθεί επίσης σχετικά με την εξέλιξη της συντήρησης και αντικατάστασης μονάδων κλιματισμού και για την αυτοματοποίηση του ιμάντα αποσκευών, που αφορούν κρίσιμες λειτουργίες του αεροδρομίου. Και για τα δύο έργα, όπως ενημέρωσε ο κ. Πλιάκας, έχουν εγκριθεί οι αντίστοιχες πιστώσεις και βρίσκονται στην διαδικασία της δημοπράτησης, ενώ έχουν εγκριθεί και πιστώσεις για άλλες μικρές παρεμβάσεις που αφορούν την καθημερινή λειτουργία του αεροδρομίου.

Εν όψη του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Κρήτης, ο κ. Βαρδάκης ζήτησε από τον Αερολιμενάρχη να ενημερωθεί για τυχόν επιπλέον ζητήματα που αφορούν την απρόσκοπτη λειτουργία του «Ν. Καζαντζάκης». Τα θέματα που επικαιροποιήθηκαν από τον κ. Πλιάκα και τέθηκαν στον κ. Βαρδάκη είναι:

  1. Δημιουργία χώρων στάθμευσης οχημάτων σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου παραχώρηση μέρους του Δημοτικού Parking στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» (ΚΑΗΚ) για δημιουργία νέων χώρων στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων.
  2. Έγκριση από ΤΕΘΑ (ΓΕΣ) της μελέτης του Δήμου Ηρακλείου για μετατόπιση της οδού Ικάρου μέσω των ορίων ΜΟΜΑ – ΣΕΑΠ για την οδό Σενετάκη.
  3. Μελέτη κατασκευής νότιας έκτασης Κ.Α.Η.Κ.
  4. Ενοποίηση χώρων Αφίξεων (extra – Intra)
  5. Μεταλλική κατασκευή νέας αίθουσας αφίξεων (δυτική επέκταση) με δύο ιμάντες αποσκευών
  6. Εγκατάσταση πυλώνων φωτισμού στις θέσεις στάθμευσης «Τ» καθώς υπάρχει ήδη μελέτη
  7. Εκσυγχρονισμός συστημάτων ελέγχου αποσκευών – χειραποσκευών και πυλών ελέγχου X-RAY
  8. Ολοκλήρωση αντικατάστασης σωληνώσεων που αφορούν κλιματιστικές μονάδες
  9. Αντικατάσταση ασφαλτοτάπητα υπολοίπου μέρους διαδρόμου και επίστρωση με νέο ασφαλτοτάπητα τροχιοδρόμων

 

Απο την πλευρά των Σωματείων Εργαζομένων τέθηκε επίσης και το θέμα της πρόσληψης προσωπικού, καθώς η συνεχώς αυξανόμενη επιβατική κίνηση, καθιστά επιτακτική την ανάγκη για στελέχωση του Αεροδρομίου Ηρακλείου.

Ο κ. Βαρδάκης από την πλευρά του για μία ακόμα φορά, επιβεβαίωσε την στήριξή του για αναβάθμιση των υποδομών και την στελέχωση του Αεροδρομίου και ενημέρωσε τον Αερολιμενάρχη και τους εκπροσώπους των εργαζομένων, ότι στόχος της επίσκεψής του αποτελεί η καταγραφή και η μεταφορά των ζητημάτων που αφορούν το Αεροδρόμιο, στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη με τον Υπουργό και τον γ.γ. Υποδομών.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.