Συνάντηση Σ. Βαρδάκη με την Υπουργό και τον Υφυπουργό Εργασίας και τον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου

Συνάντηση Σ. Βαρδάκη με την Υπουργό και τον Υφυπουργό Εργασίας και τον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας παρουσία της Υπουργού κας Αχτσιόγλου και του Υφυπουργού κ. Πετρόπουλου, με τον βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Βαρδάκη και με εκπροσώπους του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου (Ι.Σ.Η.) για ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο τους.

Οι εκπρόσωποι του Ι.Σ.Η. αναφέρθηκαν στην εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης που απορροφήθηκαν και εντάχθηκαν στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., προς τους συμβεβλημένους ιατρούς, τονίζοντας ότι εκκρεμεί η εξόφληση οφειλών σε ιατρούς της χώρας για παρασχεθείσες υπηρεσίες, οι οποίες οφειλές υφίστανται εδώ και πολλά έτη.

Ζήτησαν από την Υπουργό, να επιληφθεί άμεσα επί του χρόνιου προβλήματος των ληξιπρόθεσμων οφειλών, προτείνοντας μάλιστα τον συμψηφισμό των ληξιπρόθεσμων οφειλών που επιβαρύνουν πλέον τον Ε.Φ.Κ.Α. με τις ασφαλιστικές εισφορές.

Επίσης οι εκπρόσωποι του Ι.Σ.Η. αναφέρθηκαν στον τρόπο φορολογικής μεταχείρισης των αμοιβών των ιατρών που συμμετέχουν στα απογευματινά ιατρεία των Νοσοκομείων. Εξέφρασαν την άποψη ότι πρέπει οι αμοιβές αυτές να θεωρούνται και να αντιμετωπίζονται ως μισθωτή εργασία ενώ ζήτησαν μέχρι την οριστική επίλυση του θέματος, να ανασταλεί η εγκύκλιος που επιβάλει την καταβολή εισφορών ΕΦΚΑ ως επιχειρηματική δραστηριότητα.

Τόσο η Υπουργός όσο και ο Υφυπουργός διαβεβαίωσαν τους συμμετέχοντες ότι θα δοθεί λύση στο κρίσιμο πρόβλημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών ώστε θα εξοφληθούν στο ακέραιο όλες οι εκκρεμότητες, καθώς και ότι προτίθενται να εξετάσουν οποιαδήποτε άλλο αίτημα κατέθεσε ο Σύλλογος.

Ο κ. Βαρδάκης από την πλευρά του επισήμανε ότι, συμμερίζεται την έντονη ανησυχία των μελών του Συλλόγου για την τύχη των δεδουλευμένων τους, δηλώνοντας ότι στηρίζει τα δίκαια και βάσιμα αιτήματα του Ι.Σ.Η.