Συνάντηση Σ. Βαρδάκη με οδηγούς τουριστικών λεωφορείων και τομεάρχη Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ της τομεάρχη Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ κας Έφη Αχτσιόγλου, των κ.κ. Σωκράτη Βαρδάκη και Μανόλη Θραψανιώτη βουλευτών Ηρακλείου και Λασιθίου αντίστοιχα και των οδηγών τουριστικών λεωφορείων που απεργούν για 17η μέρα.

Οι εργαζόμενοι έθεσαν υπόψιν της κας Αχτσιόγλου τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, καθώς οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων συνεχίζουν, παρά τις υποχωρήσεις των οδηγών σε επιμέρους ζητήματα, να μην δέχονται την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (Σ.Σ.Ε.).

«Η αναλγησία του Υπουργείου, που πολύ καθυστερημένα -μόλις αρχές Ιουλίου- ενέταξε τους οδηγούς στα μέτρα στήριξης, συνεχίζεται με την αδιαφορία του Υπουργού να δώσει λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τώρα οι οδηγοί, καθώς ζητούν την υπογραφή της Σ.Σ.Ε., χωρίς καμία αύξηση στις αποδοχές τους. Να θυμίσουμε ότι η προηγούμενη Υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, με την κήρυξη ως υποχρεωτικής της προηγούμενης Σ.Σ.Ε., είχε ισχυροποιήσει υπέρ των εργαζομένων τις παροχές αυτές που τώρα χάνονται.», δήλωσε ο κ. Βαρδάκης μετά το τέλος της συνάντησης.

Τόσο η κα Αχτσιόγλου όσο και ο κ. Βαρδάκης διαβεβαίωσαν τους εργαζόμενους οδηγούς, ότι θα συνεχίσουν τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις για να αναδείξουν ένα δίκαιο και πολύ σημαντικό αίτημά τους.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.