Συνάντηση Σωκράτη Βαρδάκη με τον Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ και εκπροσώπους των αμπελουργών Κρήτης

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Βουλή με τους κ.κ Κουρεμπέ Θεοφάνη και Ζαννιά Αθανάσιο, Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ αντίστοιχα και τους εκπροσώπους των αμπελουργών Κρήτης συμμετείχε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηρακλείου Βαρδάκης Σωκράτης.

Οι εκπρόσωποι των αμπελουργών τόνισαν ότι είχαν μια δύσκολη καλλιεργητική περίοδο αφού η ξηρασία, η ανεμοθύελλα και ο καύσωνας επηρέασαν την ποιότητα των αμπελιών δημιουργώντας πολλά προβλήματα στην παραγωγή. Επιπλέον, οι απεργίες των γεωπόνων του ΕΛΓΑ καθυστέρησαν τις εκτιμήσεις των ζημιών με αποτέλεσμα την μη έγκαιρη ενίσχυση των αμπελουργών.

Ο κ. Βαρδάκης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οι εκπρόσωποι των αμπελουργών τεκμηρίωσαν πλήρως την μειωμένη παραγωγή η οποία προήλθε από τον καύσωνα, την λειψυδρία και γενικά τις άσχημες κλιματολογικές συνθήκες και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αμφισβητηθεί». Ο κος Βαρδάκης τόνισε μεταξύ άλλων ότι πρέπει άμεσα να βρεθεί τρόπος να βοηθηθούν οι αμπελοκαλλιεργητές από τον ΕΛΓΑ, ώστε να μπορέσουν να καλλιεργήσουν και του χρόνου. Απηύθυνε έκκληση, τόσο τον πρόεδρο όσο και τον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ να προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για άμεση αποζημίωση των αμπελουργών που πραγματικά πλήγηκαν φέτος από τις άσχημες καιρικές συνθήκες.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.