Συνάντηση Σωκράτη Βαρδάκη με τον γ.γ. του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την δακοκτονία

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Βαρδάκης Σωκράτης Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηρακλείου με τον Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αντώνογλου Νίκο και με υπηρεσιακά στελέχη των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Εσωτερικών για το θέμα του προγράμματος δακοκτονίας στην Κρήτη, αλλά και πανελλαδικά.

Ο κ. Βαρδάκης ζήτησε την άμεση ανταπόκριση των συναρμόδιων Υπουργείων και τον γρήγορο συντονισμό τους, προκειμένου να γίνει ο διαγωνισμός για την προμήθεια των φαρμάκων δακοκτονίας, προτείνοντας εξουσιοδοτική διάταξη (ή τροπολογία) του Υπουργείου Εσωτερικών στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για φέτος. Τέλος, επισήμανε την επιτακτική ανάγκη κατανομής πιστώσεων μέχρι τέλος της εβδομάδας, ώστε να εφαρμοστεί απρόσκοπτα το πρόγραμμα.

Ο κ. Αντώνογλου διαβεβαίωσε τον κ. Βαρδάκη ότι υπάρχουν φάρμακα δακοκτονίας για όλη την επικράτεια ώστε να γίνει ο πρώτος ψεκασμός, χωρίς εμπόδια. Επιπλέον, διαβεβαίωσε ότι τα δύο Υπουργεία συνεργάζονται προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τον διαγωνισμό προμήθειας των φαρμάκων δακοκτονίας.