Συνάντηση Σωκράτη Βαρδάκη με τον γ.γ. Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Χαράλαμπο Κασίμη πραγματοποίησε ο Σωκράτης Βαρδάκης Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηρακλείου, παρουσία και του Δημάρχου Βιάννου κ. Παύλου Μπαριτάκη. Κεντρικό θέμα της συνάντησης ήταν τα υδροαρδευτικά έργα του Δήμου Βιάννου και συγκεκριμένα το φράγμα των Αμιρών, η μελέτη του οποίου επικαιροποιείται από την Περιφέρεια Κρήτης. Εξετάστηκαν οι δυνατότητες ένταξης του στα μεγάλα έργα ύδρευσης και άρδευσης που θα χρηματοδοτηθούν από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης την χρηματοδοτική περίοδο 2014-2020.

Ο κ. Κασίμης ενημέρωσε ότι κατόπιν συνεννόησης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι διαδικασίες για την έναρξη των προγραμμάτων και την ενεργοποίηση των προσκλήσεων για τα μεγάλα έργα εγγείων βελτιώσεων που θα χρηματοδοτηθούν από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προχωρούν με ορίζοντα τον Σεπτέμβριο του 2017.

Ο κ. Βαρδάκης τόνισε τη μεγάλη αναπτυξιακή σημασία του φράγματος Αμιρών – Αγ. Βασιλείου για την ευρύτερη περιοχή και ιδιαίτερα το παραλιακό μέτωπο, το οποίο αντιμετωπίζει ιδιαίτερο πρόβλημα στην άρδευση των καλλιεργειών. Υπογράμμισε ότι στο Δήμο Βιάννου, ο οποίος αποτελεί μια περιοχή με δυναμική αγροτική παραγωγή πρώιμων καλλιεργειών, ελαιοκαλλιέργειας και μπανάνας, δεν έχει γίνει ποτέ μέχρι σήμερα καμία επένδυση η οποία θα απελευθέρωνε τον αγροτικό τομέα από την εξάρτηση του για άρδευση από αντλούμενα ύδατα μέσω γεωτρήσεων, οι οποίες έχουν πλέον ιδιαίτερα μεγάλο κόστος και είναι περιβαλλοντικά επιζήμιες.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.