Συνάντηση Σωκράτη Βαρδάκη με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας

Θέματα που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα στο Ηράκλειο, τέθηκαν στην συνάντηση του βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Βαρδάκη με τον Υπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Γαβρόγλου  και τον γ.γ. του Υπουργείου κ. Γεωργαντά.

            Συγκεκριμένα συζητήθηκε το θέμα της απευθείας ένταξης του ΤΕΙ Κρήτης στον πανεπιστημιακό τομέα, μία διαδικασία η οποία προχωράει μετά και την κατάθεση στο Υπουργείο του πορίσματος που συνέταξε η αρμόδια επιτροπή που συστάθηκε για τη διερεύνηση των προοπτικών του ΤΕΙ Κρήτης.

            Στη συνέχεια ο κ. Βαρδάκης έθεσε ξανά το ζήτημα του επαναπροσδιορισμού των δυσπρόσιτων σχολείων στον νομό Ηρακλείου, όπως είχε αναδείξει και σε παλαιότερες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του. Ο Υπουργός από την πλευρά του δεσμεύτηκε ότι θα επανεξεταστούν οι περιπτώσεις των περιοχών που δεν εντάχθηκαν με την τελευταία Υπουργική Απόφαση, όπως είναι τα Βορίζια και οι Καμάρες.            

Τέλος συζητήθηκε και η διαδικασία που έχει ξεκινήσει, μετά από εγκύκλιο του Υπουργείου, για υποβολή προτάσεων δημιουργίας νέων Τμημάτων Ένταξης. Ο κ. Βαρδάκης μετέφερε στον Υπουργό τις προτάσεις των φορέων της Μεσαράς για σύσταση Τμημάτων Ένταξης στα Δημοτικά σχολεία Βώρων, Γαλιάς, Καμαρών, Πετροκεφαλίου, Πιτσιδίων, Σκουρβούλων και 2ο Τυμπακίου, ενώ ο κ. Γαβρόγλου δεσμεύτηκε ότι θα εξεταστούν όλες οι περιπτώσεις και θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια που υπάρχουν ώστε κανένα παιδί να μην αποκλειστεί από το εκπαιδευτικό σύστημα.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.