Συνάντηση Σωκράτη Βαρδάκη με εκπροσώπους των εργαζομένων των Ναυπηγείων Ελευσίνας

Συνάντηση Σωκράτη Βαρδάκη με εκπροσώπους των εργαζομένων των Ναυπηγείων Ελευσίνας

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε με εκπροσώπους του σωματείου εργαζομένων των Ναυπηγείων Ελευσίνας στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, με τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Βαρδάκη και Χαράς Καφαντάρη.

Οι εργαζόμενοι, εξέφρασαν την βαθιά τους ανησυχία για το σημερινό ιδιοκτησιακό καθεστώς, το οποίο δεν ανταπεξέρχεται στις οικονομικές υποχρεώσεις προς τους εργαζόμενους, ενώ παράλληλα έχει απαξιώσει πλήρως τις εγκαταστάσεις του ναυπηγείου. Οι εκπρόσωποι ζήτησαν να δοθεί επιτέλους λύση στο μακροχρόνιο πρόβλημα τους, της αναγνώρισης των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων για ολόκληρο το έτος 2018 καθώς και να ενεργοποιηθούν όλες οι παροχές υγείας για τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους.

Παράλληλα, επισήμαναν ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει καμία βλαπτική μεταβολή στην υπάρχουσα συλλογική σύμβαση εργασίας.

Μάλιστα, κατέθεσαν μέσω υπομνήματος, τα αιτήματά τους.

Οι βουλευτές δεσμεύτηκαν να ενημερώσουν τον Πρόεδρο της Βουλής, καθώς και τους συναρμόδιους Υπουργούς για τα αιτήματα των εργαζομένων και την βιωσιμότητα του ναυπηγείου, τονίζοντας ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα δρομολογηθεί εκ νέου συνάντηση.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.