Συνάντηση Σωκράτη Βαρδάκη με Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Λαμπρινό

Συνάντηση Σωκράτη Βαρδάκη με Δήμαρχο Ηρακλείου

Το αναπτυξιακό συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο τον προσεχή Σεπτέμβριο, αποτέλεσε κυρίαρχο θέμα στη συνάντηση του βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Βαρδάκη με τον Δήμαρχο Ηρακλείου, κ. Βασίλη Λαμπρινό.

Όπως τόνισε στον Δήμαρχο Ηρακλείου, ο κ. Βαρδάκης, η συζήτηση για την «επόμενη ημέρα» της χώρας μας, δεν μπορεί να περιστρέφεται, παρά μόνο γύρω από την βιώσιμη παραγωγική ανασυγκρότηση, που πρέπει να ξεκινήσει και που δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο δρόμος προς την σταθερότητα και την ανάπτυξη απαιτεί ενεργοποίηση όλων των φορέων και η συμμετοχή τους στον διάλογο ήδη πραγματοποιείται μέσα στα αναπτυξιακά συνέδρια που διοργανώνονται σε κάθε Περιφέρεια.

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν με τον Δήμαρχο είναι:

  • Αναβάθμιση αεροδρομίου Ν. Καζαντζάκη με την παραχώρηση στην ΥΠΑ 26 στρεμμάτων από την πρώην 126 Σμηναρχία
  • Αντικατάσταση δικτύου υδροδότησης πόλης
  • Μετεγκατάσταση Ρομά
  • Παραχώρηση τμήματος 6 στρεμμάτων του εγκαταλελειμμένου στρατοπέδου Μπετεινάκη για να κατασκευαστεί σχολείο.
  • Επιτάχυνση διαδικασιών ανέγερσης δικαστικού μεγάρου
  • Παραχώρηση Δημοσίων κτιρίων στο Δήμο Ηρακλείου
  • Ανάδειξη των αρχαιολογικών και ιστορικών μνημείων
  • Αντικατάσταση στεγάστρου Παγκρητίου Σταδίου

Επίσης τέθηκε το θέμα για την αλλαγή του εκλογικού νόμου που διέπει την Τοπική Αυτοδιοίκηση με στόχο την ενεργή συμμετοχή στη διαβούλευση με τους Δήμους και να διασφαλιστεί η κυβερνησιμότητα των Δήμων.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον κ. Βαρδάκη στην αποκατάσταση της εργασιακής ομαλότητας των συμβασιούχων της καθαριότητας που συμπεριλαμβάνονταν στους προσωρινούς πίνακες του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την ολοκλήρωση της διαδικασίας έγκρισης της μελέτης ανάπλασης της Αγ. Τριάδας, καθώς και της ολοκλήρωσης σε συνεργασία με τον ΟΑΚ και την Περιφέρεια Κρήτης, της μελέτης μαρίνας Ηρακλείου.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.