Συνάντηση Σωκράτη Βαρδάκη με αγρότες, κτηνοτρόφους και αποσταγματοποιούς στο Μαλεβίζι

Ο Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, αναγνωρίζοντας τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την επικείμενη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, ενημέρωσε τους Αγρότες, ότι γίνεται μία μεγάλη αλλά και δύσκολη προσπάθεια για τον εξορθολογισμό των Ασφαλιστικών Ταμείων, από την οποία αισιοδοξεί η Κυβέρνηση ότι θα υπάρξουν θετικά αποτελέσματα.

Σχετικά με την φόρμα 6 που αποτελεί και το μεγάλο «αγκάθι» για αρκετούς αγρότες, γίνεται μία προσπάθεια, χωρίς όμως ακόμα κάποιο αποτέλεσμα. Το θέμα έχει τεθεί αρκετές φορές και μεμονωμένα από τον κο Βαρδάκη αλλά και παρουσία εκπροσώπων των αγροτών στο αρμόδιο Υπουργείο, και υπάρχει πίεση ώστε να βρεθεί λύση σ’ ένα δίκαιο θέμα που δυστυχώς η προηγούμενη κυβέρνηση, είχε αγνοήσει παντελώς.

Ο κος Βαρδάκης ενημέρωσε τους κτηνοτρόφους ότι έχει βρεθεί λύση για την επιλεξιμότητα των βοσκοτόπων αναφορικά με την βιολογική κτηνοτροφία και όταν κατατεθούν οι φάκελοι από τις Περιφέρειες, εντός 20 ημερών το αργότερο θα πληρώνονται.

Αναφορικά με τις επιδοτήσεις, ο κος Βαρδάκης ενημέρωσε τους αγρότες ότι τέλος Οκτωβρίου θα πληρωθεί το 70% της Βασικής Ενίσχυσης, το Νοέμβριο το Πρασίνισμα και το 60% της εξισωτικής, περίπου 2 δις συνολικά.

Επιπλέον, πληρώνονται ζημιές περονόσπορου του 2011, 2012, 2013 και 2014, καθώς επίσης και οι εκκρεμότητες που αφορούν ενστάσεις του περονόσπορου του 2011, θα πληρωθούν άμεσα.

Σύντομα, θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, προϋπολογισμού 6 δις, εκ των οποίων τα 4,7 δις προερχόμενα από κοινοτική συμμετοχή και 1,3 δις από εθνικούς πόρους που αποτελεί μεγάλο εργαλείο στρατηγικού σχεδιασμού για την παραγωγική ανασυγκρότηση, τους νέους αγρότες, τα σχέδια βελτίωσης κατάρτισης, τη βιολογική κτηνοτροφία και τη γεωργία.

Τέλος, ο κος Βαρδάκης ενημέρωσε τους αποσταγματοποιούς ότι θα ισχύσει και φέτος το ίδιο καθεστώς για την δραστηριοποίησή τους. Πρέπει όμως να υπάρχει ενεργή συμμετοχή, όλων των Βουλευτών, των φορέων και των αποσταγματοποιών για την βρεθεί η καλύτερη λύση, ενός χρόνιου προβλήματος διακίνησης και εμπορίας της τσικουδιάς.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.