Συνάντηση Σωκράτη Βαρδάκη και Δημάρχου Φαιστού στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τους ΤΟΕΒ

Συναντήσεις στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και στην Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης πραγματοποίησαν ο Βαρδάκης Σωκράτης Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηρακλείου, ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Αρμουτάκης Γιώργος και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Δήμου Φαιστού κ. Ξηρουδάκης Γιάννης για θέματα που αφορούν στους Τοπικούς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ).

Η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στην προταθείσα ρύθμιση που έχει σταλεί στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και στην Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης και προβλέπει ρυθμίσεις θεμάτων έργων και οργανισμών εγγείων βελτιώσεων. Μεταξύ άλλων συζητήθηκε η κατά περίπτωση μεταβίβαση αρμοδιοτήτων διοίκησης, λειτουργίας και συντήρησης των εγγειοβελτιωτικών έργων που ασκούνται από τους Δήμους, σε ΟΕΒ σύμφωνα πάντα με το ν.δ. 3881/1958 και εφόσον έχει προηγηθεί απόφαση του Συντονιστή της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης ή του ασκούντα καθήκοντα Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης μετά από πρόταση του οικείου Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνη γνώμη του οικείου ΠΓΣΕΕ και αποδοχή από τη Γενική Συνέλευση του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων ή από το Διοικητικό Συμβούλιο του Γενικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων. Ειδικά για εγγειοβελτιωτικά έργα Α’ και Β΄ τάξης που κατασκευάζονται ή έχουν κατασκευαστεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων απαιτείται και η σύμφωνη γνώμη του ΚΓΣΕΕ. Με την ίδια απόφαση δύναται να ρυθμίζεται κάθε θέμα σχετικό με τη μεταβίβαση. Αν η έκδοση της απόφαση αυτής συνεπάγεται την επέκταση της περιοχής δικαιοδοσίας του ΤΟΕΒ η επέκταση πραγματοποιείται με απόφαση του Περιφερειάρχη για το χρονικό διάστημα της παραχώρησης των παραπάνω αρμοδιοτήτων.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.