Συνάντηση με τον Διοικητή της Υ.Π.Α. κ. Λυτζεράκο, τον Αερολιμενάρχη Ηρακλείου, εκπροσώπων των συλλόγων ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, της πανελλήνιας ομοσπονδίας αερολιμενικών και του Παγκρητίου συλλόγου εργαζομένων ΥΠΑ στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου

Συνάντηση Σωκράτη Βαρδάκη για θέματα λειτουργίας αεροδρομίου Ηρακλείου

Συνάντηση του Διοικητή της Υ.Π.Α. κ. Λυτζεράκου και του βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Βαρδάκη, πραγματοποιήθηκε στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου με τη συμμετοχή του Αερολιμενάρχη Ηρακλείου, εκπροσώπων των συλλόγων ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, της πανελλήνιας ομοσπονδίας αερολιμενικών και του Παγκρητίου συλλόγου εργαζομένων ΥΠΑ.

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν, την εύρυθμη λειτουργία του Αεροδρομίου Ηρακλείου, ώστε σε συνδυασμό με τα έργα επέκτασης του αεροδρομίου, η επερχόμενη τουριστική περίοδος να κυλήσει ομαλά και χωρίς προβλήματα για τους ξένους και Έλληνες ταξιδιώτες.

Τόσο ο κ. Λυτζεράκος όσο και ο κ. Βαρδάκης επισκέφθηκαν το τους χώρους που εκτελούνται οι εργασίες και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πορεία των εργασιών που όπως φαίνεται στα τέλη Απριλίου θα έχουν αποπερατωθεί.

Αρχικά ο Διοικητής της Υ.Π.Α. ενημέρωσε τους συμμετέχοντες στη συνάντηση ότι υπογράφηκε η σύμβαση παραχώρησης των 25 στρεμμάτων της πρώην 126 Σ.Μ. απο το Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ) στην ΥΠΑ. Η παραχώρηση αυτή ανοίγει το δρόμο για τη δημιουργία νέου χώρου πάρκινγκ και την αναβάθμιση του εξωτερικού χώρου του αεροδρομίου.

Σχετικά με τις αφίξεις, προτείνονται λύσεις, όπως η ενοποίηση της αίθουσας αφίξεων και η τροποποίηση ενός ιμάντα αποσκευών, ώστε να μην υποχρεούνται οι επιβάτες να σχηματίζουν ουρές για την παραλαβή τους. Οι βελτιώσεις αυτές δύνανται να πραγματοποιηθούν με αυτεπιστασία της Υ.Π.Α.

Επίσης, ένα σημαντικό θέμα βελτίωσης λειτουργίας του αεροδρομίου είναι το λειτουργικό σύστημα του ηλεκτρονικού ελέγχου εισιτηρίων καθώς και η αναβάθμιση του συστήματος οπτικών αγγελιών, βελτιώσεις που έχει δεχτεί η Διοίκηση της Υ.Π.Α. και για τις οποίες ο Διοικητής κ. Λυτζεράκος δεσμεύτηκε για επιτάχυνση των διαδικασιών ολοκλήρωσής τους.

Επιπλέον, ένα σημαντικό ζήτημα που δημιουργεί εμπόδια στη λειτουργία του «Ν. Καζαντζάκης» είναι και η αδυναμία προμήθειας αναλώσιμων οποιουδήποτε κόστους, καθώς μέχρι σήμερα πρέπει αυτή να γίνεται κεντρικά μέσω της Υ.Π.Α. για όλα τα αεροδρόμια της χώρας, γεγονός που δημιουργεί καθυστερήσεις στην επίλυση καθημερινών προβλημάτων. Η δημιουργία ενός μικρού οικονομικού λογαριασμού για πληρωμή μικροεξόδων, αποτελεί λύση του προβλήματος και έχει γίνει αποδεχτή από την Διοίκηση της Υ.Π.Α. και τον Υπουργό Υποδομών.

Στη συνάντηση ακόμα συζητήθηκε και η στελέχωση του αεροδρομίου με ειδικότητες εργαζομένων για τους οποίους υπάρχει έλλειψη. Ο τρόπος κάλυψης των υπηρεσιακών αναγκών, προτάθηκε να γίνει από παλαιότερες προκηρύξεις των οποίων οι επιτυχόντες δεν έχουν προσληφθεί ακόμα σε άλλα αεροδρόμια αλλά και από μετατάξεις, οι οποίες για να μπορούν να πραγματοποιηθούν απαιτούν την ολοκλήρωση του νομικού πλαισίου.

Τέλος να σημειωθεί ότι ο εκσυγχρονισμός του κλιματισμού στην αίθουσα αφίξεων, προϋπολογισμού 700.000 ευρώ, αναμένεται να συμβασιοποιηθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.