Συνάντηση στην Περιφέρεια για την καταγραφή των ζημιών στις αμπελοκαλλιέργειες από τις βροχοπτώσεις

Την άμεση ενεργοποίηση της κεντρικής διοίκησης του ΕΛΓΑ και την αποστολή αντιπροσωπίας στην Κρήτη για να δει επί τόπου το μέγεθος των μεγάλων καταστροφών που προκάλεσε η κακοκαιρία-έντονες βροχοπτώσεις στις αμπελοκαλλιέργειες, ζήτησε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Με αφορμή τις καταστροφές και το συντονισμό των ενεργειών για την άμεση καταγραφή των ζημιών ο Περιφερειάρχης είχε σήμερα συνάντηση στην Περιφέρεια με την διοίκηση της ομάδας αμπελουργών Κρήτης παρουσία του διευθυντή του ΕΛΓΑ Κρήτης Νίκου Δασκαλάκη και τη συμμετοχή των βουλευτών Σωκράτη Βαρδάκη, Βασίλη Κεγκέρογλου , Λευτέρη Αυγενάκη, του πρώην βουλευτή Μάξιμου Σενετάκη και του εκπροσώπου του Δήμου Ηρακλείου-Αντιδημάρχου Πέτρου Ινιωτάκη.

Ο πρόεδρος της ομάδας αμπελουργών Κρήτης Πρίαμος Γερωνυμάκης και τα μέλη της διοίκησης χαρακτήρισαν πρωτοφανείς και ολοκληρωτικές σε πολλές περιπτώσεις τις καταστροφές ενώ επισήμαναν την αναγκαιότητα για άμεση καταγραφή των ζημιών και της παρουσίας στη Κρήτη του προέδρου του ΕΛΓΑ. Ο Περιφερειάρχης, οι παριστάμενοι Βουλευτές και ο εκπρόσωπος της Αυτοδιοίκησης εξέφρασαν την αλληλεγγύη και στήριξή τους στους πληγέντες αγρότες τονίζοντας ταυτόχρονα την θέληση τους να συνεργαστούν από κοινού για την ενεργοποίηση του ΕΛΓΑ και των αρμόδιων υπηρεσιών για την άμεση καταγραφή των ζημιών, με στόχο την αποζημίωση των παραγωγών .

« Συναντηθήκαμε για τον συντονισμό των ενεργειών από όλους τους φορείς για την μεγάλη ζημιά που έχουν πάθει οι αμπελουργοί μας από τις τελευταίες βροχοπτώσεις. Όλοι μαζί ενώνουμε τις δυνάμεις και ζητούμε από τον ΕΛΓΑ να γίνει άμεση καταγραφή των ζημιών» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Ο Περιφερειάρχης πρόσθεσε, ότι, «έχουμε επικοινωνήσει με το Διοικητικό Συμβούλιο και  πιστεύω ότι θα έρθει η αντιπροσωπία από τον ΕΛΓΑ στην Κρήτη για να δει επί τόπου τις ζημιές , να γίνει άμεσα η καταγραφή και να αποζημιωθούν οι παραγωγοί μας που όλο το χρόνο δουλεύουν και την τελευταία στιγμή χάνουν τον κόπο μιας χρόνιας» .

Πηγή: http://www.candianews.gr/2015/08/17/sinantisi-stin-periferia-gia-tin-katagrafi-ton-zimion-stis-ampelokalliergies-apo-tis-vrochoptosis/

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.