Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη, για το ζήτημα της ανέγερσης του ταφικού μνημείου του Ιωάννη Κονδυλάκη στη Βιάννο

Για το ζήτημα της ανέγερσης του ταφικού μνημείου του Ιωάννη Κονδυλάκη στη Βιάννο, ο Σωκράτης Βαρδάκης πραγματοποίησε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη, παραδίνοντάς του παρέδωσε σχετική επιστολή, στην οποία επισημαίνει την ανάγκη συστράτευσης των φορέων της Κρήτης για την ανέγερση ταφικού μνημείου του σπουδαίου λογοτέχνη, διηγηματογράφου, δημοσιογράφου και χρονογράφου, στη γενέτειρά του, την Άνω Βιάννο.

Στην επιστολή του ο Σωκράτης Βαρδάκης, χαρακτηρίζει την έλλειψη του μνημείου στη γενέτειρά του, ως μία μέγιστη παράλειψη ετών, ενώ υπενθυμίζει το χρέος να γίνουν τα δέοντα, σε ένδειξη τιμής αλλά και διατήρησης της μνήμης του συγγραφικού πατέρα, μεταξύ άλλων, του πασίγνωστου «Πατούχα» και της αξεπέραστης «Πρώτης Αγάπης».

Ο Σωκράτης Βαρδάκης ζήτησε από τον κ. Αρναουτάκη να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες, με σκοπό την ένταξη της κατασκευής του μνημείου στο κατάλληλο χρηματοδοτικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας, ενώ τον ενημέρωσε ότι αντίστοιχο αίτημα έχει αποστείλει και στο Υπουργείο Πολιτισμού, με τη διαδικασία, ωστόσο να κρίνεται χρονοβόρα, γεγονός που επιτάσσει τις άμεσες ενέργειες της Περιφέρειας.

Από την πλευρά του, ο κ. Αρναουτάκης δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε η Περιφέρεια Κρήτης να αναλάβει τη χρηματοδότηση της ανέγερσης του εν λόγω μνημείου.

«Ευχαριστώ θερμά τον Περιφερειάρχη κ. Αρναουτάκη για την άμεση ανταπόκριση και τη δέσμευσή του αναφορικά με τη χρηματοδότηση της ανέγερσης του μνημείου του μοναδικού Ι. Κονδυλάκη, ένα αίτημα ετών της τοπικής κοινωνίας, η εκπλήρωση του οποίου αποτελεί υποχρέωση και ευθύνη όλων μας»

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.