Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη για μείζονος σημασίας ζητήματα

Συνάντηση πραγματοποιήσαμε με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, παρουσία του Δημάρχου Βιάννου Μηνά Σταυρακάκη και του Αντιπεριφερειάρχη κ. Συριγωνάκη.

Στη συνάντηση τέθηκαν ζητήματα που είχαν απασχολήσει και την προηγούμενη συνάντηση, για τα οποία ζήτησα ενημέρωση από τον κ. Περιφερειάρχη για την εξέλιξή τους:

1. Φράγμα Αμιρών – Αγίου Βασιλείου

2. Έργο ανάπλασης Μνημείου «Ιωάννη Κονδυλάκη»

3. Αναπαλαίωση Δημοτικού Σχολείου Αγίου Βασιλείου Βιάννου

4. Μελέτη αντιπλημμυρικού έργου Μικράς Ασίας – Φοινικιά

Για το Φράγμα Αμιρών – Αγίου Βασιλείου, ο κ. Αρναουτάκης μας ενημέρωσε, ότι στις 25 Μαΐου 2022 έχει σταλεί από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης ολοκληρωμένος πλέον φάκελος για τον τελικό έλεγχο στη Διεύθυνση υδραυλικών, λιμενικών και κτιριακών υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και άμεσα αναμένεται η ένταξη και χρηματοδότηση του έργου από το πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Σχετικά με τη χρηματοδότηση του έργου ανάπλασης του Μνημείου, «Ιωάννης Κονδυλάκης – ανάπλαση του Δημοτικού Δρόμου», εντάχθηκε στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κρήτης, με προϋπολογισμό 350.000 ευρώ.

Στο ίδιο πρόγραμμα, εντάχθηκε και η αναπαλαίωση του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Βασιλείου Βιάννου.

Τέλος, με τον κ. Συριγωνάκη θέσαμε το ζήτημα επίλυσης του σοβαρού προβλήματος στην περιοχή Μικράς Ασίας, στη Φοινικιά (πλημμυρικά φαινόμενα). Μάλιστα, ο κ. Συριγωνάκης κατέθεσε μελέτη αντιπλημμυρικού έργου και τεχνικό δελτίο, προϋπολογισμού 110.000 ευρώ. Ο Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε να εξετάσει άμεσα το θέμα και τη χρηματοδότηση της μελέτης από την Περιφέρεια Κρήτης.

Ευχαριστήσαμε τον Περιφερειάρχη για την ανταπόκρισή του σε ζητήματα μείζονος σημασίας και κυρίως για την τήρηση της δέσμευσής του για την ένταξη και χρηματοδότηση του έργου ανάπλασης του μνημείου “Ιωάννης Κονδυλάκης”, στη γενέτειρά του την Άνω #Βιάννο.

Έτσι, έστω και καθυστερημένα, όλοι εκπληρώνουμε ένα χρέος τιμής στον σπουδαίο λογοτέχνη, διηγηματογράφο, δημοσιογράφο, χρονογράφο, Ιωάννη Κονδυλάκη.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.