Συνάντηση με τον Δήμαρχο Χερσονήσσου για φλέγοντα θέματα του Δήμου

Το μείζον θέμα της καταβολής των αποζημιώσεων σε επιχειρήσεις από τις πλημμύρες του φθινοπώρου του 2020, αλλά και τα έργα συντήρησης και αναβάθμισης που δρομολογούνται μεταξύ άλλων στο Μουσικό Σχολείο, αποτέλεσαν βασικά θέματα της συνάντησης που πραγματοποιήσαμε, με τον δήμαρχο Χερσονήσου, Γιάννη Σέγκο και τον Αντιδήμαρχο Διοικητικών Θεμάτων, Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμού Κώστα Ζαχαριουδάκη.

Σχετικά με τις αποζημιώσεις για τις καταστροφές που προκλήθηκαν στην περιοχή από τις πλημμύρες του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου ‘20, όπως μας ενημέρωσε ο Δήμαρχος, έχει ολοκληρωθεί η καταβολή των 6.000 ευρώ για την πρώτη κατοικία, ενώ είναι σε εξέλιξη η καταβολή των αποζημιώσεων για τις επιχειρήσεις, που ωστόσο υπάρχουν καθυστερήσεις οδηγώντας τους επιχειρηματίες σε απελπισία.

Από την πλευρά μας ενημερώσαμε τον Δήμαρχο Χερσονήσου για τις κοινοβουλευτικές ερωτήσεις που έχουμε καταθέσει προς τα αρμόδια Υπουργεία, στις 22/3/2021 και για την πιο πρόσφατη στις 20/10/2022, με τις οποίες ζητάμε να ενημερωθούμε για την καθυστέρηση που υπάρχει, καθώς αποδεικνύεται ότι δύο χρόνια μετά τις καταστροφές, εκκρεμούν ακόμα δεκάδες αποζημιώσεις προς τους πληγέντες.

Επίσης, αναφερθήκαμε στην πρόσφατη συνάντηση που πραγματοποιήσαμε με μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας του Μουσικού Σχολείου, Σύλλογο Γονέων – Κηδεμόνων, 15μελές Συμβούλιο Μαθητών και Σύλλογο Διδασκόντων και στην επίσκεψή μας στο σχολικό συγκρότημα, όπου διαπιστώσαμε ότι χρήζουν άμεσων παρεμβάσεων. Συγκεκριμένα, απαιτείται η άμεση συντήρηση του κτιρίου, όπως ελαιοχρωματισμοί, μονώσεις, αντικατάσταση κουφωμάτων και εξεύρεση αίθουσας σίτισης.

Ο Δήμαρχος μας πληροφόρησε ότι γίνεται προσπάθεια το επόμενο διάστημα να εκτελεστούν εργασίες συντήρησης, ενώ πολλές από τις εργασίες έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και έχουν εγκριθεί οι απαραίτητες πιστώσεις.

Τέλος διαβεβαιώσαμε τον Δήμαρχο ότι θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά τα δύο αυτά κρίσιμα ζητήματα για την περιοχή και όπου κριθεί απαραίτητο θα επανέλθουμε με νεότερες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, μέχρι την οριστική επίλυσή τους.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.