Συνάντηση για την παραμονή του ENISA και του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας στο Ηράκλειο

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης για την παραμονή του ENISA και του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας στο Ηράκλειο

Με τη συμμετοχή του Βαρδάκη Σωκράτη Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Β. Μαγκλάρα. Στην συνάντηση συμμετείχαν, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης κος Γιώργος Τερζάκης, η Διευθύντρια του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας (Σ.Ε.Π.) κα Άντα Μπατάλα, ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου και Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σ.Ε.Π. κος Gianandrea Garancini και συνεργάτης του Ηγουμενίδη Νίκου Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. Ηρακλείου. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην παραμονή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια των Δικτύων (Ε.Ν.Ι.S.A.) στο Ηράκλειο σε σχέση με τη συνέχιση λειτουργίας του Σ.Ε.Π. Ηρακλείου.

Μέχρι το 2020 και βάσει της υπάρχουσας σύμβασης ο Ε.Ν.Ι.S.A. παραμένει στην Ελλάδα, με γραφείο στην Αθήνα και έδρα στο Ηράκλειο. Ο κ. Μαγκλάρας δεσμεύτηκε ότι θα συμμετέχει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις διαπραγματεύσεις που θα ακολουθήσουν με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την μετά το 2020 πορεία του Ε.Ν.Ι.S.A..

Στην συνάντηση ο Βαρδάκης Σωκράτης τόνισε για ακόμα μία φορά, τη σημασία της παραμονής του Ε.Ν.Ι.S.A., η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την εύρυθμη λειτουργία του Ευρωπαϊκού Σχολείου Ηρακλείου, του μοναδικού δημόσιου Ευρωπαϊκού Σχολείου αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, το οποίο υποστηρίζεται και επιστημονικά λόγω των πολλών επιστημονικών ιδρυμάτων της Κρήτης. Τόσο ο κ. Βαρδάκης και ο κ. Ηγουμενίδης, μέσω του συνεργάτη του αλλά και ο κ. Gianandrea Garancini κάλεσαν τον Γενικό Γραμματέα να συμβάλλει ενεργά στις διαπραγματεύσεις για την μετά το 2020 πορεία του ENISA, με προτεραιότητα την παραμονή της έδρας του ENISA και του Ευρωπαϊκού Σχολείου στο Ηράκλειο.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.