Συνάντηση με την Υφυπουργό Οικονομικών κα Παπανάτσιου Κατερίνα πραγματοποίησε ο Βαρδάκης Σωκράτης

Συνάντηση με την Υφυπουργό Οικονομικών κα Παπανάτσιου Κατερίνα πραγματοποίησαν ο Βαρδάκης Σωκράτης Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηρακλείου, και ο Θραψανιώτης Μανόλης Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Λασιθίου για θέματα που αφορούν στο καθεστώς ΦΠΑ των αγροτών αλλά και για την αξιοποίηση κτιρίων που ανήκουν στο Δημόσιο και βρίσκονται στο Ν. Ηρακλείου και στο Ν. Λασιθίου.

Αναφορικά με το καθεστώς ΦΠΑ αγροτών, η ΠΟΛ 1201/2016 προβλέπει την υπαγωγή των αγροτών στο κανονικό καθεστώς Φ.Π.Α, εφόσον το σύνολο των επιδοτήσεων που έλαβαν το 2016 υπερβαίνουν τα 5.000 ευρώ. Ωστόσο μέσα στο 2016 εκκαθαρίστηκαν και πληρώθηκαν επιδοτήσεις παλαιότερων ετών (π.χ Βιολογική Γεωργία 2013 και 2014), οι οποίες καθυστερούσαν να αποδοθούν στους αγρότες, λόγω δυσλειτουργιών οι οποίες επιλύθηκαν. Η υπαγωγή στο κανονικό καθεστώς Φ.Π.Α με κριτήριο την σωρευτική απόδοση επιδοτήσεων άνω των 5.000 ευρώ μέσα στο 2016, δεν απεικονίζει σωστά την οικονομική πραγματικότητα του αγρότη.

Η Υφυπουργός ενημέρωσε τους βουλευτές Βαρδάκη και Θραψανιώτη ότι το Υπουργείο επεξεργάζεται διάταξη ώστε να διευθετήσει άμεσα το ζήτημα αυτό καθώς και να δώσει την απαραίτητη παράταση στην προθεσμία μετάταξης στο ειδικό ή κανονικό καθεστώς ΦΠΑ των αγροτών.

Ο Σωκράτης Βαρδάκης επισήμανε ξανά στην Υφυπουργό, την ανάγκη να υπάρξει συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, ώστε να δοθεί λύση στο ζήτημα που έχει προκύψει από τη βεβαίωση των προστίμων που αφορούν την αυθαίρετη δόμηση στο Ηράκλειο.

Μεταξύ άλλων, τέθηκε και το ζήτημα της αξιοποίησης κτιρίων που ανήκουν στο Δημόσιο.

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.