Συνάντηση με εκπροσώπους επιτυχόντων στο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του 1998
Συνάντηση με εκπροσώπους επιτυχόντων στο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του 1998

Συνάντηση με εκπροσώπους επιτυχόντων στο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του 1998

Συνάντηση με εκπροσώπους επιτυχόντων στο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του 1998 είχε σήμερα ο Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης.

Ο Βουλευτής ενημερώθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις στην διαδικασία πρόσληψής τους από Υπηρεσίες του Δημοσίου, που συμμετέχουν στην διαδικασία η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και ένα μήνα. Εκφράζοντας την ικανοποίηση του που ο πολυετής αγώνας των επιτυχόντων μετά από 18 χρόνια δικαιώνεται, τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο γραπτό διαγωνισμό της υπ’ αριθμ. 8/1997 προκήρυξης του ΑΣΕΠ που διενεργήθηκε το 1998 οριζόταν ότι οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό, έπρεπε να έχουν δηλώσει τρεις προτιμήσεις. Έτσι προέκυψε το παράδοξο, να μείνουν εκτός διορισμού υποψήφιοι που έγραψαν υψηλότερη βαθμολογία από άλλους που τελικά διορίστηκαν. Αυτοί προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη και το ΣτΕ τους δικαίωσε το 2004. Η παρούσα Κυβέρνηση το 2016, αποφάσισε να καλύψει επείγουσες ανάγκες των δημοσίων υπηρεσιών με τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ κατηγορίας ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ οι οποίοι εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 5 του ν. 3320/2005 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 38 του ν. 4369/2016. Αυτοί είχαν διορία έως τις 20 Μαΐου για την κατάθεση αίτησης συμμετοχής με βάση την προκήρυξη 1ΕΓ/2016, την οποία έχει εκδώσει ο τότε Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.