Συνάντηση Σωκράτη Βαρδάκη με Δήμαρχο Χερσονήσου κ. Μαστοράκη και Αντιδημάρχους

Συνάντηση με Δήμαρχο και Αντιδήμαρχους Χερσονήσου

Συνάντηση με τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους Χερσονήσου, παρουσία τοπικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, είχε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, με σκοπό την συζήτηση θεμάτων που απασχολούν τον Δήμο και θα τεθούν στο Αναπτυξιακό Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στο Ηράκλειο.

Μέσα από μία ουσιαστική συζήτηση, αναδείχθηκαν προτάσεις οι οποίες πρέπει να εξεταστούν από τα εμπλεκόμενα Υπουργεία ώστε να διαπιστωθεί ποιες από αυτές μπορούν να υλοποιηθούν και να συμβάλουν στην ανάπτυξη του δήμου. Όπως ανέφερε ο κ. Βαρδάκης, ο Δήμος Χερσονήσου έχει προοπτικές και υποδομές που θα πρέπει να αξιοποιηθούν προς όφελος της κοινωνίας και θα είναι αρωγός και συμπαραστάτης στις προτάσεις που τέθηκαν στο τραπέζι και πραγματεύονται κυρίως την αξιοποίηση δημοσίων ακινήτων όπως:

  1. Η μαρίνα στην περιοχή των Μαλίων αφού επιταχυνθεί η ολοκλήρωσή της.
  2. Η πρώην Αμερικάνικη Βάση, καθώς υπάρχουν υποδομές που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν τόσο για την επέκταση διδακτηρίων όσο και κοινωνικών δομών του Δήμου.
  3. Το εγκαταλειμμένο κτήριο που στεγαζόταν το πρώην ΙΚΑ Χερσονήσου, ώστε να στεγαστούν υπηρεσίες υγείας.
  4. Το πρώην μοτέλ ΞΕΝΙΑ.

 

Επίσης σημαντικές είναι οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει ήδη από τον κ. Βαρδάκη σε συνεργασία με τον Δήμο, σε έργα οδικής πρόσβασης και τα οποία πρέπει να προχωρήσουν στο στάδιο της υλοποίησης, καθώς οι γραφειοκρατικές διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί. Αυτά είναι, οι ράμπες στην περιοχή Κοκκίνη Χάνι και ο Ανισόπεδος Κόμβος στην περιοχή του Καρτερού που θα συνδέσει τον ΒΟΑΚ με την ενδοχώρα.

Παράλληλα από την πλευρά του ο Δήμαρχος Χερσονήσου, αναγνώρισε την θετική επίπτωση που είχε στα οικονομικά του δήμου η εφαρμογή του μέτρου για ηλεκτρονική δημοπράτηση των παραλιών, ενώ ζήτησε να δοθεί οριστική λύση με την παραχώρησή τους στο Δήμο, για την καλύτερη αξιοποίηση.

Τέλος προτάθηκε από την πλευρά του Δήμου η ανάπτυξη στην περιοχή της τουριστικής εκπαίδευσης, λόγω των αναγκών που υπάρχουν στην περιοχή για κατάρτιση του προσωπικού που απασχολείται κυρίως σε επιχειρήσεις του κλάδου. Με αφορμή μάλιστα το γεγονός ότι έχει γίνει μελέτη για ίδρυση τέτοιου φορέα στην περιοχή, ο κ. Βαρδάκης πρότεινε να παρουσιαστεί μία ολοκληρωμένη πρόταση στον αρμόδιο Υπουργό, ώστε να διερευνηθούν οι προοπτικές υλοποίησης.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.