Συνάντηση Σωκράτη Βαρδάκη με τον Δήμαρχο του Δήμου Φαιστού

Συνάντηση με Δήμαρχο και Αντιδήμαρχους Φαιστού

Τα αναπτυξιακά έργα που θα ωφελήσουν την ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς, καθώς και σημαντικά θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία, συζητήθηκαν στην συνάντηση του βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Βαρδάκη με τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους Φαιστού.

Η συζήτηση που διεξήχθει ήταν ουσιαστική και τέθηκαν θέματα κυρίως γύρω από τα έργα των υποδομών, καθώς είναι ζωτικής σημασίας για τον Δήμο Φαιστού που πρέπει να ολοκληρωθούν, ώστε να συμβάλουν στην εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας και την ανάπτυξη του δήμου. Τα έργα των υποδομών που θα πρέπει να τεθούν σε προτεραιότητα το αμέσως επόμενο διάσημα είναι:

  1. Η εκτροπή του Πλατύ ποταμού
  2. Η παράκαμψη των Μοιρών, καθώς η μελέτη που υπάρχει είναι πλέον ώριμη.
  3. Η ανάπτυξη του Νότιου Οδικού Άξονα, μέρος του οποίου είναι και η παράκαμψη Μοιρών
  4. Η αξιοποίηση του στρατοπέδου «ΤΧΗ Νικολούδη» καθώς υπάρχουν εγκαταλειμμένα κτίρια που μπορούν να φιλοξενήσουν υπηρεσίες του Δήμου και κοινωνικές δομές
  5. Αξιοποίηση του ολυμπιακού κολυμβητηρίου, καθώς η λειτουργία του θα αξιοποιηθεί από τουλάχιστον 400 παιδιά

Επιπρόσθετα, ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι, αναγνώρισαν τη συμβολή και την βούληση που έχει δείξει η σημερινή Κυβέρνηση, ώστε να ολοκληρωθεί ο οδικός άξονας Ηράκλειο – Μεσαράς, εντός χρονοδιαγράμματος. Ωστόσο, ζήτησαν από τον κ. Βαρδάκη την συνδρομή του και για σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι πολίτες.

Στον τομέα της υγείας, η έλλειψη ακτινολόγου και γενικού ιατρού στο Κ.Υ. Μοιρών, που παρόλο την προκήρυξη επικουρικών θέσεων από την ΔΥΠΕ, αυτές δεν καλύπτονται. Επίσης, το θέμα της ασφάλειας των πολιτών, αποτελεί ένα ακόμα ζήτημα που απασχολεί την τοπική κοινωνία, καθώς θα πρέπει να ενισχυθεί η περιοχή με αστυνομική παρουσία.

Ο κ. Βαρδάκης από την πλευρά του, εξέφρασε την ικανοποίησή του αφού κάποια από τα έργα υποδομών δρομολογούνται, ενώ δεσμεύτηκε να ξεκινήσει σειρά επαφών με τα εμπλεκόμενα Υπουργεία, στην προσπάθεια επίλυσης οποιονδήποτε γραφειοκρατικών ή άλλων εμποδίων υπάρχουν, ώστε να μπουν στην φάση ολοκλήρωσης και τα υπόλοιπα.

Επιπλέον, δήλωσε ότι θα γίνει προσπάθεια να στελεχωθεί πλήρως το Κ.Υ. Μοιρών αλλά και το Αστυνομικό Τμήμα, ώστε ο πολίτης της Μεσαράς να μην αισθάνεται πολίτης δεύτερης κατηγορίας και να αντιμετωπίζονται καλύτερα τα προβλήματα της καθημερινότητά του.

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.