Συνάντηση για τα προβλήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Κρήτη

Τα προβλήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Κρήτη και η μέχρι σήμερα αντιμετώπιση της καλοκαιρινής αντιπυρικής περιόδου συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαμε με τον διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κρήτης, αρχιπύραρχο Γιώργο Τσικαλά, στο Ηράκλειο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος, ο συντονιστής Δημήτρης Κλαράκης, ο αναπληρωτής συντονιστής Νίκος Δρακάκης και ο υπεύθυνος οργανωτικού γραφείου Δημήτρης Σταματάκης.

Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Τσικαλάς καταβάλλονται προσπάθειες από τα μέλη του Πυροσβεστικού Σώματος για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, για τα δυσκολότερα περιστατικά που κλήθηκαν να διαχειριστούν το φετινό καλοκαίρι στην Κρήτη και για τον σχεδιασμό δράσης που επικεντρώνεται στην προστασία του περιβάλλοντος και των περιουσιών, με πρώτιστο μέλημα τη διάσωση ανθρώπινων ζωών, όταν ανακύπτει κίνδυνος.

Από την πλευρά μας επισημάναμε και ζητήσαμε αναλυτική ενημέρωση για τις σοβαρές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό που εντοπίζονται ειδικά στην Κρήτη, όπως έχει καταγγείλει η Ένωση Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος. Για το ίδιο θέμα εξάλλου υποβάλαμε σχετική κοινοβουλευτική αναφορά.

Ενημερωθήκαμε επίσης για την ανάγκη ανανέωσης του εξοπλισμού, ειδικά σε υδροφόρα και πυροσβεστικά οχήματα, που στο μεγαλύτερο μέρος τους είναι απαρχαιωμένα και ακατάλληλα. Συζητήσαμε ακόμη, σχετικά με το πρόβλημα των κτιριακών υποδομών και την ανάγκη μεταφοράς της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κρήτης σε νέες εγκαταστάσεις, ώστε το κτίριο στο οποίο στεγάζεται σήμερα, στην περιοχή της Όασης, να λειτουργεί αποκλειστικά ως πυροσβεστικός σταθμός για την κάλυψη των αναγκών του κέντρου του Ηρακλείου.

Διαβεβαιώσαμε τον κ. Τσικαλά ότι θα επιδιώξουμε να έχουν συχνή επικοινωνία μαζί του το επόμενο διάστημα, με σκοπό να ενημερωνόμαστε για την αντιμετώπιση της αντιπυρικής περιόδου και ότι στηρίζουμε με κάθε πρόσφορο μέσο το δύσκολο έργο του Πυροσβεστικού Σώματος.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.