Συνάντηση Βαρδάκη Σωκράτη με Υπουργό Εργασίας για εργασιακά θέματα και στελέχωση υποκαταστημάτων ΕΦΚΑ

Συνάντηση μεταξύ της Υπουργού Εργασίας κας Αχτσιόγλου Έφης, του Βαρδάκη Σωκράτη Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηρακλείου και του Αραχωβίτη Σταύρου Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Λακωνίας πραγματοποιήθηκε χθες για θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας της Υπουργού.

Ο κ. Βαρδάκης αναφέρθηκε στο ζήτημα της πρακτικής άσκησης (μαθητεία) στις ξενοδοχειακές – τουριστικές επιχειρήσεις, ζητώντας την μείωση του ποσοστού 17% του προσωπικού που υφίσταται την παρούσα στιγμή. Επιπλέον, τόνισε για μια ακόμα φορά την επιτακτική ανάγκη για την αναβάθμιση του ΣΕΠΕ και γενικότερα την ενεργοποίηση και στελέχωση των ελεγκτικών μηχανισμών ώστε να καταπολεμηθεί η «μαύρη» εργασία.

Στο τραπέζι των συζητήσεων έπεσε και η υποστελέχωση του υποκαταστήματος τ. ΙΚΑ Ηρακλείου, με το κ. Βαρδάκη να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, αφού η μείωση του προσωπικού δεν θα βοηθήσει σε καμία περίπτωση στην γρήγορη απονομή συντάξεων αλλά και στην διευθέτηση εκκρεμών υποθέσεων. Μεταξύ άλλων, έθιξε το ζήτημα της ηλεκτρονικής πληρωμής για την μισθοδοσία των εργαζομένων και ζήτησε από την Υπουργό να επισπεύσει την υπογραφή της Υπουργικής Απόφασης.

Ο κ. Αραχωβίτης αναφέρθηκε με τη σειρά του στα προβλήματα εφαρμογής του εργόσημου για την αγροτική εργασία (άρθρο 20 του Ν. 3863/10). Προτάθηκαν λύσεις για την απλοποίηση των διαδικασιών, ενώ υπογραμμίστηκε το γεγονός ότι δεν είναι δυνατόν να εφαρμόζονται οριζόντια οι διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας στους απασχολούμενους στην αγροτική παραγωγή, οι οποίοι αμείβονται με εργόσημο.

Επίσης, συζητήθηκε το θέμα που δημιουργείται από τη διαδικασία δήλωσης που γίνεται από τις Περιφέρειες και αφορά στον αριθμό των εργαζομένων ως εργατών γης για την κάλυψη των αναγκών μιας συγκεκριμένης περιοχής. Τέλος, παραδόθηκε στην Υπουργό σχετικό υπόμνημα με τις επισημάνσεις και προτάσεις πιθανών λύσεων.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.