Συνάντηση Σ. Βαρδάκη με Υπ. Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Φορτοεκφορτωτών Ελλάδος

Συνάντηση Σ. Βαρδάκη με Υπ. Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Φορτοεκφορτωτών Ελλάδος

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Κουρουμπλή Παναγιώτη Υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, του Βαρδάκη Σωκράτη Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηρακλείου και εκπροσώπων της Ομοσπονδίας Φορτοεκφορτωτών Ελλάδος στο Υπουργείο Ναυτιλίας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στο τραπέζι ετέθησαν μείζονος σημασίας ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος. Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας αναφέρθηκαν στην ανάγκη για ταυτοποίηση και αντιπαράθεση εισόδου στις λιμενικές ζώνες προς εργασία από τα εκάστοτε Λιμεναρχεία με τον ΕΦΚΑ για την έκδοση πιστοποιητικού οριστικής ασφάλισης των ενδιαφερόμενων λιμενεργατών προς απόκτηση μητρώου Β΄.

Επιπλέον έκαναν λόγο για την έχμαση, ζητώντας να επανέλθει στους λιμενεργάτες. Μια εργασία που είναι λιμενεργατική και την οποία εκτελούν τώρα οι Ναυτεργάτες, χωρίς να το θέλουν και μάλιστα χωρίς να αμείβονται.

Ακόμα ζήτησαν την άρση της απαγόρευσης στους λιμενεργάτες να δένουν και να λύνουν (Καβοδεσία) μόνο πλοία ανοιχτού τύπου (FERRY BOAT). Η καβοδεσία είχε εξαιρεθεί από την προηγούμενη διοίκηση του ΥΕΝ από την αποκλειστική υποχρεωτικότητα που την είχαν οι Λιμενεργάτες όπως περιγράφεται και στον νέο νόμο 4455/2017.

Τόσο οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας όσο και ο κ. Βαρδάκης κατέθεσαν προτάσεις και πρότειναν συγκεκριμένες λύσεις για τα παραπάνω θέματα. Ο κ. Κουρουμπλής από την μεριά του δεσμεύτηκε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα δοθούν λύσεις στα θέματα που ταλανίζουν τον κλάδο και θα ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα τους.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.