Συνάντηση Βαρδάκη Σωκράτη με τους Οικιστές δυτικών προαστίων

Ο Βουλευτής Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης παρευρέθηκε σε συνάντηση για τα αυθαίρετα κτίσματα, μετά από πρόσκληση των Πολιτιστικών Συλλόγων των Δυτικών Προαστίων του Δήμου Ηρακλείου.

Οι πρόεδροι των Συλλόγων έθεσαν τους προβληματισμούς τους για την αποτελεσματικότητα του Σχεδίου Νόμου που αφορά την Προστασία του Δομημένου Περιβάλλοντος, ενώ ακόμα μεγαλύτερη έμφαση δόθηκε στις επιπτώσεις που προκαλεί η βεβαίωση των προστίμων για τα αυθαίρετα κτίσματα, καθώς δεσμεύονται τραπεζικοί λογαριασμοί.

Ο κος Βαρδάκης, ανέφερε ότι γίνεται για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια μία σημαντική προσπάθεια να αντιμετωπισθεί το μείζον πρόβλημα των αυθαιρέτων και κάλεσε τους φορείς να καταθέσουν επί μέρους προτάσεις για αλλαγές στο Σχέδιο Νόμου, επιδιώκοντας αν λυθούν ακόμα περισσότερα προβλήματα. Επιπλέον τόνισε ότι είναι υπέρ της αναστολής βεβαίωσης των προστίμων, καθώς το επικείμενο νομοσχέδιο θα παρέχει σημαντική οικονομική ελάφρυνση στους ιδιοκτήτες, ενώ αναζητείται λύση μέσα από σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Όπως συγκεκριμένα υπογράμμισε: “έχουμε ήδη καταθέσει σχέδιο τροπολογίας και ευελπιστούμε να γίνει αποδεκτή από τα συναρμόδια Υπουργεία“.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.