Συνάντηση Βαρδάκη Σωκράτη με τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Σπίρτζη Χρήστο και τον Παγκρήτιο Σύλλογο Εργαζομένων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (Αεροδρόμιο ‘’Νίκος Καζαντζάκης’’)

Συνάντηση Βαρδάκη Σωκράτη με τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Σπίρτζη Χρήστο και τον Παγκρήτιο Σύλλογο Εργαζομένων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (Αεροδρόμιο ‘’Νίκος Καζαντζάκης’’)

Συνάντηση πραγματοποίησαν ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών κ. Σπίρτζης Χρήστος και ο Βαρδάκης Σωκράτης Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηρακλείου, με τον Παγκρήτιο Σύλλογο Εργαζομένων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (Αεροδρόμιο ‘’Νίκος Καζαντζάκης’’).

Ο κ. Βαρδάκης και οι εκπρόσωποι του Συλλόγου ενημέρωσαν τον Υπουργό για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν, ζητώντας την άμεση αντιμετώπιση και επίλυση των θεμάτων για την εύρυθμη λειτουργία του Αεροδρομίου εν όψει και της έναρξης της τουριστικής περιόδου, που για φέτος (2017) προβλέπεται μεγάλη αύξηση αφίξεων.

Ο Υπουργός ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Παγκρήτιου Συλλόγου ότι το 2016 διατέθηκαν για τις άμεσες ανάγκες του αεροδρομίου 1.006.145,76 ευρώ. Περίπου το ίδιο ποσό θα διατεθεί και το έτος 2017 καθώς και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί προκειμένου να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα στην λειτουργία του Αεροδρομίου ‘’Ν. Καζαντζάκης’’.

Ο κ. Βαρδάκης και οι εκπρόσωποι του Συλλόγου επισήμαναν στον Υπουργό ότι χρειάζεται άμεσα έγκριση δαπανών 204,972.84 ευρώ που αφορούν συγκεκριμένα σε συστήματα ασφαλείας περίφραξης 44.206 ευρώ, ηλεκτρολογικό υλικό 31.000 ευρώ, αποχετευτικό δίκτυο 21.880 ευρώ, αποφράξεις 20.000 ευρώ, υδραυλικές εργασίες 15.000 ευρώ, καύσιμα 40.000 ευρώ, ζυγιστήρια για τον έλεγχο των επισκευών 6.000 ευρώ, συντήρηση ανελκυστήρων 15.000 ευρώ, απολυμάνσεις – απεντομώσεις 8.000 ευρώ, εκτύπωση καρτών 3.886,84 ευρώ.

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι το αργότερο μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα θα έχουν γίνει οι απαραίτητες διαδικασίες για την έγκριση των παραπάνω δαπανών και στη συνέχεια θα υλοποιηθεί τμηματικά ότι άλλο χρειάζεται για την σωστή και ασφαλή λειτουργία του Αεροδρομίου.